Foto: RenaultLēmums par to vai un kad Roberts Kubica varētu atgriezties pie Formula 1 mašīnas stūres kārtējo tiek atlikts – šoreiz uz novembra beigām.

Pagājušās nedēļas beigās poļu pilotam tika veikta kārtējā procedūra, kuras nopietnība atsevišķos masu mēdijos tiek ievērojami pārspīlēta, jo kā apgalvo Kubicas ārsts Igors Roselo, tad proceduras laikā ir jāizņem no locītavas metāla skavas, kas tur tika ievietotas kādā no iepriekšējām operācijām. Tā esot bijusi plānota procedūra un vienīgais jautājums bija par laiku, kad atveseļošanās process to ļaus paveikt.

Neskatoties uz veiksmīgajām operācijām, Kubicas menedžeris Daniels Morello joprojām atsakās nosaukt precīzu laiku, kad tiks pieņemts lēmums. Šobrīd rokas rehabilitācijai jāturpina dabiskais atveseļošanās posms un to nedrīkst sasteigt ar pārlieku nopietnām slodzēm.

Līdz ar to mums atliek gaidīt “Renault” komandas oficiālo paziņojumu novembra beigās, kas būs arī sezonas izskaņa. Šobrīd pastāv uzskats, ka Roberts Kubica sākotnēji varētu būt komandas trešais pilots un līdz sasniedz savu iepriekšējo līmeni viņš piedalītos 2012.gada GP posmu piektdienu treniņos, kur aizstātu kādu no pamatsastāva braucējiem.

Savukārt uz vietu pamatsastāvā komandā, kas nākamajā sezonā sauksies “Lotus”, pretendē Vitālijs Petrovs un GP2 jaunais čempions Romēns Grožāns, kuram līgumā varētu tikt iekļauta klauzula par to, ka sezonas vidū iespējams jādod sava vieta Robertam Kubicam.

1 KOMENTĀRS