Foto: RenaultRoberts Kubica šodien ir oficiāli informējis “Lotus Renault GP” komandu par to, ka viņš nevarēs uzsākt 2012.gada sezonu kā pamatsastāva pilots. Pat neskatoties uz to, ka polis šobrīd ir uzsācis intensīvu treniņu programmu, Kubica vēl nav gatavs sēsties Formula 1 mašīnā.

Šobrīd Kubica var brīvi pārvietoties un operēt ar savu roku, pirkstiem un elkoni, tomēr tagad jāaizvada nopietna un visai ilgstoša treniņu programma, lai atgrieztu nepieciešmo fizisko kondīciju.

“Lai gan jau pēdējo pāris nedēļu laikā es ļoti smagi strādāju un gatavojos, tomēr esmu nonācis pie slēdziena, ka visdrīzāk nebūšu pilnībā gatavs sākt 2012.gada sezonu,” paziņoja Roberts Kubica. “Es piezvanīju komandai un informēju viņus par to. Tas nebija viegls lēmums, taču tas bija pats saprātīgākais. Es zinu, ka komandai ir jāgatavojas jaunajai sezonai un vēl vairāk atlikt svarīgu lēmumu pieņemšanas termiņus nebūtu prātīgi.”

“Visi mūsu komandā ir ļoti vīlušies pēc šī paziņojuma,” skaidroja vienības boss Ēriks Buljē. “Roberts nestartēs 2012.gada sezonas pirmajā posmā Austrālijā un tas nav tas, uz ko mēs visi bijām cerējuši. Tomēr viņš pieņēma ļoti saprātīgu lēmumu komandas labā. Komanda 100% atbalstīs Robertu arī turpmāk.”

Jāiebilst, ka uz vietu “Renault” komandas, kura nākamajā sezonā sauksies “Lotus”, pamatsastāvu pretendē vairāki piloti. Visdrošākās pozīcijās ir Vitālijs Petrovs, kuram ir līgums uz 2013.gadu un kurš nesen visai asi kritizēja komandu par slikto sniegumu. GP2 čempions Romēns Grožāns, kura menedžeris ir pats Ēriks Buljē tiek minēts kā reālākais kandidāts uz otru vietu. Tāpats cerības saglabā arī Bruno Senna un kārtējo reizi sarakstā parādījies arī Kimi Raikonena vārds, par kura saistību ar “Williams” komandu pēdējā laikā vairs netiek tik skaļi runāts.

1 KOMENTĀRS

  1. ar tik garu rindu uz vietu Renault – patiešām žēl. ņemot vērā sezonas laikā ierobežotos testus, vai viņam vispār ir cerības nākamgad tikt pie braukšanas (vai arī plāns ir “iebraukties” pa piektdienām, pēc traumas un gada izlaišanas)?

    • Šobrīd Kubicas menedžeris jau risina pārrunas par ‘pre-contract’ uz 2013.gada sezonu. Tā stāšanās spēkā atkarīga no vairākiem aspektiem – Kubicas gatavības, konkurētspējas utt.
      Piektdienu treniņi esošā situācijā labākais veids kā atgriezties ierindā. Par laimi, būs tesi arī sezonas vidū – maija sākumā Misano trasē Itālijā. Tur var Kubica mēģināt jau braukt uz pilnu jaudu.

      • jā, ar to, ka sezonas vidū tieši šogad ir testi, RK paveicies. par tām piektdienām gan vēl jautājums par to, vai komanda negribēs turēt maksimālā gatavībā Sennu/Grožānu (atkarībā no tā, kuru paņems, kuru ne), un attiecīgi uz piektdienām rindā jau būtu divi “nebraucēji”.

        interesanti arī, ka pie kandidātiem pieminēts Raikonens. tieši iedomājos, ka Senna un Grožāns, iespējams, būtu adekvāti otrie piloti, bet vai Petrovs ir gana labs pirmais? nenoliedzot, ka viņš ir parādījis arī labas lietas, tomēr gluži galvastiesu pārāks par Haidfeldu nemaz nebija. ja blakus ir vismaz tāds pats pilots, tad vēl puslīdz ok (kaut šosezon redzējām, ka ar Niku komandai nepietika), bet vai kombinācija Petrovs + vājāks braucējs nebūs par zemu komandas ambīcijām?