Bijušais Formula 1 pilots Luiss Peress Sala ir kļuvis par HRT komandas vadītāju pēc tam, kad vakar tika paziņots par Kolina Kolesa atkāpšanos no šī amata.

“Šis amats man ir pagodinājums un tā ir milzīga atbildība,” paziņoja 52 gadus vecais Sala. “Sākumā es pievienojos komandai kā jauno īpašnieku padomdevējs un tagad mēģināšu likt lietā savu pieredzi, lai palīdzētu komandai attīstīties. Jāņem vērā, ka šobrīd notiek komandas bāzes pārcelšana uz Spāniju, kas ir milzīgs uzdevums un vēl priekšā daudz darba. Šobrīd arī Spānijai ir sava komanda Formulā 1 un es par vien izjūtu lielu lepnumu.”

Jāatgādina, ka Luiss Peress Sala 1988. un 1989.gadā aizvadīja 26 GP posmus “Minardi” sastāvā un viņa lābākais panākums bija sestā vieta Lielbritānijas GP izcīņā 1989.gadā. Vēl interesanti, ka HRT jeb “Hispania” komandas sākotnējais dibinātājs un īpašnieks bija Adrians Kamposs – Luisa Peresa Salas komandas biedrs toreiz “Minardi” komandā.

HRT komanda jau ir paziņojusi par to, ka viens no vienības pilotiem 2012.gada sezonā būs pieredzējušais spānis Pedro de la Rosa, kamēr otra pilota vieta teorētiski ir brīva, lai gan esošajam pilotam Vitantonio Liuci ir līgums ar komandu. Rindā uz it kā brīvo vietu stāv vairāki piloti, tostarp cits spānis Haime Algersuari, kā arī Bruno Senna un Vitālijs Petrovs.

1 KOMENTĀRS