“McLaren” un “Williams” komandas ir nākamās, kas paziņojušas par to, ka to jaunie modeļi būs gatavi jau uz pirmajiem testiem februāra sākumā Heresas trasē.

Ņemot vērā, ka jaunajā sezonā šasiju obligātie FIA triecienizturības testi ir jāiziet vēl pirms testu sākuma, vairākas komandas apsvēra nedaudz novilcināt 2012.gada versijas modeļu debiju un pirmo reizi tos trasē laist tikai pirmajos Barselonas testos februāra beigās. Šo lēmumu veicināja ar fakts, ka starp Heresas un Barselonas testiem ir divas nedēļas, kuru laikā vienības vēl var turpināt attīstīt savas jaunās mašīnas.

Neskatoties uz to “McLaren” un “Williams” ir pievienojušās “Ferrari” un “Red Bull” vienībām, kas arī jau Heresas trasē sola izmēģināt jaunos modeļus. Interesanti, ka “McLaren” gadījumā paredzēt atsevišķa prezentācija 1.februārī, kamēr vairums vienību pieticīgias prezentācijas rīkos tieši Heresā pirms došanās trasē.

“Williams” gadījumā Maiks Kuglans, kas ir jaunā modeļa konstruktors, paziņoja, ka FW34 jau ir izgājis FIA treicienizturības testus un gatavs februāra sākumā doties Spānijas trasē, lai sāktu pirmos testus.

Līdz ar to no vadošajām komandām tikai “Mercedes” ir paziņojusi, ka tās jaunais modelis nebūs gatavs uz Heresas testiem un debitēs Barselonā februāra beigās. Komandas boss Ross Brauns paziņoja, ka W03 modelim noderēs papildus pāris nedēļu attīstības laiks pat neskatoties uz to, ka “Mercedes” bija viena no pirmajām komandām, kas visus resursus šajā sezonā pārmeta uz 2012.gada mašīnas attīstību.

1 KOMENTĀRS