Jau rīt, 28. janvārī, startēs Latvijas rallija čempionāts (LRČ), kura pirmais posms norisināsies Lietuvas pilsētas Utenas apkārtnē.  Piedāvājam ieskatu gaidāmajos ātrumposmos un publicējam “Halls Winter Rally 2012” kartes.

Utenas pilsēta atrodas netālu no Latvijas un Lietuvas robežas, aptuveni 70 kilometrus no Daugavpils. Kopējais rallija garums būs 115 kilometru, kopējais trases garums – 250 km. Šajā rallijādalību ņems lielākā daļa Latvijas spēcīgāko pilotu, par ko jau vēstījām, bet, lai rallija līdzjutējiem būtu ērtāk un vienkāršāk orientēties rallijā, piedāvājam arī trases aprakstu.

Rallijs notiks dažādu ezeru un citu ūdenskrātuvju tuvumā, tāpēc sportistiem dažu brīdi var nākties uzmanīties, lai mašīna neieslīdētu kādā no ūdens tilpnēm. Kopā rallijā sportistiem būs jāveic 12 ātrumposmi. Rallija organizatori ir parūpējušies par to, lai skatītājiem būtu pēc iespējas ērtāka skatīšanās ar kafejnīciņām, ugunskuru vietām un autonovietnēm. Bet nu sīkāk par katru no ātrumposmiem.

1 un 2. ātrumposms. Kopumā šo “dopu” organizatori raksturo kā klasisku ziemas rallija posmu ar iespaidīgu tramplīnu. Tā kā laika posmā no 8.00 līdz 14.00 sportisti šo posmu veiks pat četras reizes, daļa skatītāju izvēlas palikt šeit. 2 kilometrus no starta šeit atrodas viens no skatāmākajiem līkumiem, kur sportisti iebrauks lielā ātrumā, bet, lai to veiksmīgi izbrauktu, ātrums būs krietni jāsamazina. Nervus kutinošas situācijas šeit ir garantētas! Otrs pieminēšanas vērtais līkums atrodas uz tramplīna. Šis līkums ir salīdzinoši ātrs, tāpēc varētu būt situācija, ka sportistiem būs nepieciešama palīdzība, lai tiktu atpakaļ trasē. Abās šajās vietās (punkti A un B) būs speciāli ierīkotas skatītāju vietas ar tualetēm, ugunskura vietām un kafejnīcu.

3. un 4. ātrumposms. Šis ātrumposms būs tehnisks un ātrs, ar kulmināciju distances vidusdaļā – asu kreiso līkumu. Šeit diemžēl nebūs speciāli skatītājiem paredzētas vietas, tomēr tas nepadara šo ātrumposmu mazāk interesantu.

5. un 6. ātrumposms. Ātrumposms atrodas uz šaura lauku ceļa. Ļoti tehnisks, jo ietver vairākus nelielus līkumus un vienu ļoti asu līkumu trases beigu daļā. Noslēgumā – ļoti ātrs posms. Trases sākumā, pie viena no līkumiem atradīsies kafejnīca (punkts F).

7. un 8. ātrumposms. Faktiski šis ir tas pats pirmais ātrumposms, tikai pagarināts ar asu līkumu un ātru finiša posmu.

9. un 10. ātrumposms. “Dopa” pirmā daļa ir ātra, tomēr tālāk seko vairāki salīdzinoši asi līkumi, kas prasīs maksimālu koncentrēšanos. Skatītāju ērtībai tiks izveidots skatītāju laukums punktā G.

11. un 12. ātrumposms. Organizatori to ir nodēvējuši par “Top Gear” – vistehniskākais no šīs dienas ātrumposmiem. Šeit būs taisnes, kur uzņemt ātrumu, un šauri, sarežģīti līkumi. Sportistiem patiešām būs jābūt savas lietas meistariem, lai veiktu šo posmu bez kļūdām. Punktā L izvietota tualetes, kafejnīca un vietas ugunskuram.

Skatītājiem jāņem līdzi siltas drēbes, nauda ieejas biļetei un siltajiem dzērieniem!