Šajā nedēļas nogalē visi autosporta fani aicināti apmeklēt Latvijas rallija čempionāta otro posmu ralliju “Sarma 2012”, kuram dalību pieteikušas abas “R-evolution/Rector Racing” komandas ekipāžas Aivis Egle/Andis Dauga (N4) un Oskars Laivenieks/Agnis Segliņš (2WD).

Šogad dalībnieku skaits pārsteidzoši liels un dalību šīm autosacensībām pieteikušas daudzas spēcīgas ekipāžas no dažādām valstīm. Pavisam uz starta plāno doties 92 ekipāžas, no kurām trasē ar starta numuru 3 redzēsim ekipāžu Egle/Dauga un ar 66. numuru – ekipāžu Laivenieks/Segliņš. Rallijs sastāvēs no divām dienām, kur pirmās dienas posmi norisināsies Apes pilsētas lauku teritorijas ceļos, savukārt otrā diena norisēs jau pie Gulbenes. Rallija ātrumposmu skaits vienāds šoreiz ar desmit, kuru kopgarums sasniegs 129.8 kilometrus.

“R-evolution/Rector Racing” rallija komanda, kas pēc pirmā LRČ posma komandu ieskaitē atrodas trešajā vietā, izvirzījusi mērķus šim rallijam.

Ekipāža Egle/Dauga (4. vieta N4 grupā pēc LRČ 1. posma): “Mūsu ekipāžai ir dota iespēja pierādīt gaidāmajā rallijā pietiekoši konkurētspējīgu ātrumu, lai spētu cīnīties par goda pjedestālu. Skatoties uz dalībnieku sarakstu, secinām, ka cīņa par uzvaru noteikti nebūs vienkārša, jo uz starta dosies spēcīgi konkurenti. Protams, šādu rallija dalībnieku sastāvu vērtējam pozitīvi, jo sīva konkurence padara šīs sacensības ļoti interesantas līdz pēdējam kilometram. Noteikti skatīsimies čempionāta”

Arī ekipāža Laivenieks/Segliņš (pirmajā posmā izstāšanās) uzlikuši šim rallijam mērķi, par kuru komentāru sniedz ekipāžas pilots Oskars: “Plāni uz “Sarmu” mums ir noteikti nobraukt sacensības līdz galam – tas ir svarīgākais uzdevums šoreiz. Tas ir ļoti svarīgi komandai, lai uzlabotu mikroklimatu tajā, kā arī pašiem mums, un, protams, arī sponsoriem, jo mērķi uz šo gadu ir lieli, un šobrīd mums ziemas ciklā nav neviena punkta.”

Viņš turpina: “Pēc Utenas rallija esam nonākuši problēmās ar riepām, kuras esam risinājuši visu šo sagatavošanas posmu un daļēji tas ir izdevies. Kaut gan nav pietiekošais (drošais) skaits “kaujas” riepu, tomēr ir atrastas un sagādātas vismaz kaut kādas, lai varētu sacensības nobraukt. Tāpēc lieku risku neuzņemsimies, kaut gan skatīsimies, kādi Gulbenē būs laika apstākļi un kāds ceļu segums, un kā tas ietekmēs riepu ilgmūžību. Ja sapratīsim, ka riepas mums pietiks, tad arī sāksim sacensības par punktiem! Patīkami, ka ir daudz dalībnieku, līdz ar to būs interesanti. Protams, ka ir jau iezīmējušies spilgti ziemas ralliju līderi, kā arī tie, kas šobrīd sakritības pēc ir līderos, bet domāju, ka uz vasaras sezonu spēku samērs var mainīties! Dodamies uz Gulbeni!”

Abas komandas ekipāžas šodien, 10. februārī, dienu pirms rallija sākuma, aizvada oficiālos testus, lai labāk sagatavotos LRČ otrajam posmam.