Igauņu rallija pilots Sīms Plangi kļuvis par līderi pēc pirmās sacensību dienas rallijā “Sarma”, kurā dažādas neveiksmes piedzīvoja liela daļa vadošo Latvijas ekipāžu.

Ļoti pārliecinoši Latvijas rallija čempionāta (LRČ) otro posmu sāka Jānis Vorobjovs, uzvarot abos pirmajos ātrumposmos un tobrīd iekrājot jau 21 sekundes pārsvaru pār tuvāko sekotāju Māri Neikšānu. Savukārt Neikšāns jau PS-1 kādā no līkumiem bija uztriecies akmenim, sabojājis piekares sistēmu un otro “dopu” nespēja veikt pilnā ātrumā.

Pa to laiku no cīņas jau pēc 1. ātrumposma motora defekta dēļ bija izstājies viens no labākajiem ziemas ralliju braucējiem Jānis Feldmanis, kurš pirms “Sarmas” skaitījās viens no pretendentiem uz pjedestālu absolūtajā ieskaitē.

Tālāk sportisti devās uz servisa parku, taču no turienes tika saņemtas vēl negaidītākas ziņas – motora bojājumu nebija izdevies novērst Vorobjova mehāniķiem un sportists no sacensībām izstājās. Jāpiemin, ka tieši Vorobjovs triumfēja LRČ pirmajā posmā, kas notika Lietuvā, un šobrīd vēl ir Latvijas čempionāta līderis N4 vērtējumā.

Tos pašus divus “dopus”, kas notika Apes apkaimē, vakarā sportistiem jau bija jāveic tumsā, ar mākslīgo apgaismojumu. PS-3 uzvarēja igaunis Kaspars Koitla, kamēr vadību sacensībās pēc Vorobjova neveiksmes pārņēma Neikšāns, bet PS-4 triumfēja cits Igaunijas pilots, Sīms Plangi, paceļoties uz pirmo vietu arī kopvērtējumā. Neikšānu viņš pēc rallija pirmās dienas apsteidz tikai par 0.2 sekundēm. Kā trešais šo dienu noslēdz Koitla, kurš vēl dažas sekundes aizmugurē.

Taču arī tas vēl nebija viss. Ceturtā “dopa” laikā riepu pamanījās pārsist Aivis Egle, kurš pirms tam atradās piektajā vietā un rezultātā zaudēja nepilnu 1 minūti, kas faktiski nozīmē izstāšanos no cīņas par uzvaru. Raimonds Kisiels, kurš vienīgais šajā rallijā brauc ar WRC mašīnu, bija jau pacēlies līdz trešajai vietai, kad PS-4 pazaudēja vēl vairāk laika nekā Egle. Tāpat problēmas piemeklēja pirms tam pirmajā desmitniekā esošo Jāni Dūci.

Savukārt vienas ass piedziņas kategorijā līderis pēc pirmās rallija dienas ir Jānis Berķis (2WD), kurš par 8.1 sekundi apsteidz igauni Miko-Ovi Nīmemāe (R2) un ir 18.5 sekundes priekšā trešajā vietā esošajam Ralfam Sirmacim (R2). Jāpiemin, ka sacensības tik tikko uzsācis motora defekta dēļ beidza viens no šīs ieskaites atpazīstamākajiem braucējiem – Ivo Ķilpis.

Rallija “Sarma 2012” rezultāti pēc 4. ātrumposma

Vieta Pilots Mašīna Laiks
1 Sīms Plangi Subaru 22:08.9
2 Māris Neikšāns Mitsubishi +0.2
3 Rauls Jētss Mitsubishi +3.6
4 Kaspars Koitla Mitsubishi +7.6
5 Mārtiņš Svilis Mitsubishi +20.6
6 Rainers Auss Mitsubishi +26.4
7 Sanderss Pārns Subaru +30.8
8 Dmitrijs Tagirovs Mitsubishi +34.7
9 Timmu Korge Mitsubishi +57.5
10 Aivis Egle Mitsubishi +1:02.9


Pilni rezultāti >>