Krievu pilots Vitālijs Petrovs nomainīs Jarno Trulli “Caterham” komandas sastāvā un tādejādi startēs Formulā 1 jau trešo sezonu pēc kārtas.

Petrovs, kas pagājušā gada izskaņā zaudēja vietu “Lotus” (iepriekš “Renault”) sastāvā, jau ilgāku laiku tika saistīts ar vietu “Caterham”, tomēr līdz šim apstiprinājumu sadarbībai nebija devuši Petrova sponsori. Jāpiebilst, ka krievu pilota atbalstītājiem bija ne tikai jākļūst par komandas sponsoriem, bet arī jānosedz kompensācija, kas pienācās Jarno Trulli, kuram bija līgums ar “Caterham” komandu uz 2012.gada sezonu.

“Šī man ir ļoti satraucoša diena,” paziņoja Petrovs, kurš kļūs par Heiki Kovalainena komandas biedru. “Es vēlētos pateikt paldies Tonijam Fernandesam un visai komandas vadībai par man doto iespēju startēt komandā, kas debitēja Formulā 1 reizē ar mani – 2010.gadā. Šobrīd “Caterham” no jaunās komandas ir izaugusi par nopietnu spēku, kas spēs cīnīties par augstiem mērķiem. Vienības cīņas spars un kaisle pret šo sporta veidu ir lipīga un esmu pagodināts, ka man būs iespēja piedalīties komandas veidošanā.”

“Visu ziemu es smagi trenējos un esmu gatavs atkal sēsties kokpitā un ķerties pie darba,” paziņoja Petrovs. “No tā, ko esmu redzējis, jaunā mašīna šķiet ir plats solis un priekšu un es nevaru vien sagaidīt Barselonas testus, lai par to pārliecinātos pats. Es vēlos pateikties arī saviem līdzjutējiem par pacietību un ticību.”

[imagebrowser id=1]

 

Atgādinām, ka Petrovs debitēja F1 2010.gadā pēc tam, kad gadu iepriekš bija kļuvis par GP2 vicečempionu, zaudējot tikai Niko Hilkenbergam. Savā F1 karjerā Petrovs ir izcīnījis 64 punktus un tostarp vienu goda pjedestālu – 3.vieta Austrālijas GP 2011.gadā.

Tikmēr karjeru šogad ir beidzi vēl viens veterāns – Jarno Trulli savu F1 karjeru sāka vēl 1997.gadā “Minardi” sastāvā. Arī itālietis pateicās komandai par iespēju strādāt jaunajā komandā un atzina, ka vienībai ir jāpieņem attiecīgi lēmumi, lai turpinātu attīstību. 2012.gada sezona būs pirmā reize kopš 1969.gada, kad Formulā 1 nebūs neviena itāļu pilota.

Komandas boss Tonijs Fernandess nenoliedza, ka lēmums atlaist Jarno Trulli nav bijis viegls.

“Šis lēmums bija ļoti smags, taču mums tas bija jādara, lai dotu komandai jaunu impulsu un paturētu prātā tendences pasaules ekonomiskajā tirgū,” skaidroja malaizietis.

1 KOMENTĀRS