Rallijs "Sarma 2012"Jau šajā nedēļas nogalē 25. – 26. februārī  notiks Igaunijas rallija čempionāta pirmais posms “Võrumaa talveralli”. Šaja rallijā dalību ņems spēcīgākie Igaunijas sportisti, starp pieteikumiem var redzēt arī latviešu braucējus, kuri noteikti cīnīsies par uzvarām. Viens no tādiem ir Latvijas rallija kausa pašreizējie līderi Jānis Berķis/Edgars Čeporjus.

Atgādinām, pēc veiksmīgi aizvadītiem diviem posmiem šī ekipāža atrodas Latvijas kausa vadībā, kurā startē vienas ass piedziņas automašīnas. Pēc nelielas neveiksmes Lietuvā “Halls Winter Rally”  ietvaros tomēr spēja izcīnīt otro vietu un pēc stabili ātras braukšanas leģendārajā rallijā “Sarma 2012”, viņš izcīnīja uzvaru. Tāpēc kopvērtējumā iegūts likumsakarīgs 13 punktu pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem.

Par plāniem Igaunijā sportisti atklāti stāsta, ka tie nav mainījušies un ir tādi paši kā Latvijas čempionātā uzvarēt starp visam vienas ass piedziņas automašīnām: “Mūsu mērķis ir nobraukt pēc iespējas labāk katru posmu un līdz ar to cīnīties arī par uzvaru. Cīņa būs krietni grūtāka nekā Latvijas čempionātā, jo tur ir ļoti spēcīgi vienas ass piedziņas braucēji. Bet ļoti gribās uzvarēt šajā kategorijā.”

Par tālākajiem plāniem ekipāžas pilots Berķis saka: “Pagaidām plānojam startēt visā Igaunijas rallija čempionātā. Protams, sezonas laikā var rasties korekcijas – savlaicīgi nesagatavojamies, tehniski defekti un citi iemesli, kāpēc kādu posmu izlaidīsim.”

“Kādā auto klasē startēsim Igaunijas čempionātā palaidām nezinām, aizbrauksim, iziesim tehniskās komisijas pārbaudes, tad arī to uzzināsim,” sportisti komentē lielo dažādo klašu daudzumu Igaunijas čempionātā.

Sportistiem sanāca nedaudz sabojāt mašīnu rallijā “Sarma 2012”, bet nu jau tā ir gatava startam: “Mēs pazaudējām otro pārnesumu vienā no Gulbenes rallija bedrēm, bet uz šodienu šis defekts ir izlabots. Faktiski mašīna ir gatava startam. Palikuši tikai pēdējie sīkumi un jau tuvākajās dienās brauksim uz Igauniju.”

Atgādinām, ka šosezon Igaunijas rallija čempionātā ir paredzēti seši posmi ar sākumu Vorumā februāra nogalē un noslēgumu Sāremā oktobra vidū.

Sportistus šogad atbalsta: N&J, Latvijas Avīze, CocaCola, CreditOn.lv, Molips, Guilty un motoru sporta portāls NORDSPEED.COM.