Prestižajā biznesa žurnālā “Forbes” publiskotais bagātāko pasaules miljardieru saraksts izcēlies ar kādu pārsteidzošu niansi – F1 boss Bernijs Eklstons kopš pagājušā gada pazaudējis ļoti daudz naudas.

Izvērtējot bagātākos cilvēkus Formulā 1, pirmajā vietā nepārprotami ierindojams “Sauber” komandas sponsors Karloss Slims, kuram pieder telekomunikāciju uzņēmums “Telmex”, kā arī citas firmas. Meksikānis un viņa ģimene var lepoties ar 69 miljardiem ASV dolāru (USD) lieliem uzkrājumiem.

F1 bosam Bernijam Eklstonam banku kontos glabājas 2.8 miljardi USD, taču visā pasaulē tas viņu ierindo tikai nepamanāmajā 418. vietā. Turklāt, salīdzinājumā ar pagājušo gadu, Eklstona uzkrājumi ievērojami kritušies – vēl pērn viņam bija 4.2 miljardi USD un 254. vieta.

“Red Bull Racing” komandas īpašniekam Dītriham Matešicam ir 5.3 miljardi USD, kas ir par 300 miljoniem vairāk kā pirms gada un par 1.3 miljardiem vairāk kā 2010. gadā. Viņš, protams, ir bagātākais no visu F1 komandu īpašniekiem, bet kopējā reitingā pasaulē viņam 193. vieta.

Džons de Mols, kuram pieder 15% no “Force India” komandas un 5% no “Williams” akcijām, ar 2 miljardiem USD ieņem 634. vietu.

Savukārt “Force India” īpašniekam Vidžajam Maljam ir 1 miljards USD un 1153. vieta pasaulē, taču salīdzinot ar pagājušo gadu indietis zaudējis 400 miljonus.

No tā izsecināms, ka Formulā 1 ir “tikai” pieci miljardieri, kas uz visas pasaules un čempionāta popularitātes fona tomēr nav liels skaitlis.

1 KOMENTĀRS

  1. Te gan būtu pareizāk teikt, ka uzskaitītie indivīdi ir nevis bagātākie cilvēki Formulā 1, bet gan vienkārši makten bagāti ļautiņi, kuri kā vienu no savām izklaides vai (reklāmas) biznesa jomām izvēlējušies arī F1.
    Vienīgais īstenais F1 bagātnieks ir tikai Bernijonkulis 🙂