Šajā nedēļas nogalē notikušajā Latvijas rallija čempionāta posmā “Rally Talsi 2012” uzvaru izcīnīja Jāņa Vorobjova/ Guntara Zicāna ekipāža, kura tikai pēdējā posmā apdzina iepriekšējās dienas līderi Andi Neikšānu. Portals NORDSPEED sazinajas ar pilotu Jāni Vorobjovu, lai noskaidrotu, kas bija viņa panākumu atslēga. Jautājām pilotam par rezultātiem, kā viņš uzvarot faktiski tikai pēdējā ātrumposmā spēja apsteigt Anda Neikšāna ekipāžu: “Nebija jau tā, ka mēs pamatīgi atpalikām. Rezultāti bija ļoti līdzīgi. Vienkārši mēs ar Andi bijām izvēlējušies dažādas stratēģijas. Viņš bija izvēlējies regulējumus, kas bija paredzēti ātrākiem, bet mazāk tehniskiem “dopiem”, savukārt mēs izvēlējāmies regulējumus, kas bija paredzēti tieši tehniskajiem ātrumposmiem,” norāda pilots. Norādot arī to, ka pēdējais ātrumposms bija tehniskais ātrumposms, 10 „dops” bija arī visgarākais no visas distances ātrumposmiem.
Kā norāda “Rally Talsi 2012” uzvarētājs, tad neskatoties uz to, ka faktiski sacensību kopvērtējumā tempu noteica tikai divi piloti viņš un Neikšāns, arī citi piloti bija ļoti ātri: “Tā gluži nebija, ka trasē bija tikai divi piloti. Arī citi braucēji uzrādīja ļoti labus rezultātus, to pierāda arī devītā ātrumposma blīvie rezultāti.” Pilots turpina: “Cits pamodās ātrāk cits vēlāk.” Tomēr viņam un Anda Neikšāna ekipāžai bija jācīnās ne tikai savā starpā.
Vorobjovs ir priecīgs par to, ka viņa uzvaru kaldināja arī ekipāžas atbalstītāji: “Sacensību gaitā mums palīdzēja arī līdzjutēji. Viņi norādīja, ka mašīna neiet gluži tā kā tai vajadzētu. Mēs paši sēžot mašīnā to nevarējām pamanīt,” skaidro Jānis Vorobjovs. Viņš norāda, ka šos novērojumus viņi ņēma vērā un pēc 9. ātrumposma izmainīja regulējumus, kas ļāva ekipāžai kāpināt tempu un beigās novest pie uzvaras. Kopumā ar mašīnu viss bija kārtībā, tikai nelielas sīkas problēmas, kas lielas galvassāpes neradīja.
Par nākamajiem startiem pilots atbildēja izvairīgi, norādot vien, ka noteikti startēs nākamajā Latvijas un Igaunijas rallija čempionātu posmā Madonā.
Atgādinām, ka nākamais rallija un rallijsprinta posms norisināsies Madonas apkārtnē rallijā „Madona 2012” 8. un 9. jūnijā.