2012.gada sezonas ir sākusies neprognozējami un daudz tiek runāts par to, ka pirmajos septiņos posmos ir bijuši septiņi dažādi uzvarētāji.

Tas tiešām ir rekords vienas sezonas ietvaros, lai gan vēl vajadzīgi divi dažādi uzvarētāji, lai atkārtotu citu rekordu. Sešdesmitajos un astoņdesmitajos gados bija divi gadījumi, kad attiecīgi deviņās un astoņās sacīkstēs pēc kārtas bija dažādi uzvarētāji. Vienīgā atšķirība tāda, ka tas notika divu sezonu garumā.

Pirmais gadījums sākās 1961.gada Francijas GP un beidzās 1962.gada Francijas GP. Šajā laikā notika 9 posmi un visos bija dažādi uzvarētāji: Džankarlo Bageti, Volfgangs fon Trips, Stirlings Moss, Fils Hils, Iness Airlands, Grehems Hils, Brūss Maklārens, Dzims Klarks un Dans Gernijs.

Otrs gadījums bija no 1982.gada Vācijas GP līdz 1983.gada Francijas GP, kad pie uzvarām tika astoņi dažādi piloti: Patriks Tambeijs, Elio de Andželis, Keke Rosbergs, Renē Ārnū, Mikele Alboreto, Nelsons Pikē, Džons Vatsons, Alans Prosts.

Interesanti, ka jau pēc šī gada Spānijas GP posma, kurā uzvarēja Pastors Maldonādo, mums kopā pēc kārtas bija jau septiņi uzvarētāji: šīs sezonas pieciem varējām pieskaitīt pērnā gada divus pēdējos uzvarētājus – Luisu Hamiltonu un Marku Vēberu. Ironiskā kārtā tieši šie divi piloti uzvarēja nākamos divos posmos pēc Spānijas šogad – Monako un Kanādā, līdz ar to atkal atjaunojot cerību gāzt 30 vai pat 50 gadus pastāvējušu rekordu. Tagad gaidīsim nākamos uzvarētājus Valensijas un Lielbritānijas GP posmos – varbūt pienākusi “Lotus” un Romēna Grožāna kārta?

1 KOMENTĀRS

  1. Pieminētā 82.gada sezona jau vispār bija unikāla – kopumā 11 dažādi uzvarētāji 16 posmos, turklāt nevienam neizdevās izcīnīt vairāk par divām GP. Nu, teorētiski šogad arī šo rekordu var pārsist… 🙂

  2. ljoti ceru ka naakamais uzvareetaajs buus Grozhaans vai Peres.

    laigan pilots vinjsh labs, Raikonenam iisti laba neveelu- vinja liidzjuteeji ir diezgan neshpetni izteikushies par maniem favoriitiem. tas buutu forshi ja visiem KIMI the bestotaajiem par ‘prieku’ pirmo Lotus uzvaru izciiniitu tieshi Lieljaanis 😉

  3. Visi jau gaida to Renault-Lotus sprādzienu, bet es domāju, ka nebūs. Reāli šajā sezonā McLaren, Mercedes un Ferrari ir šausmīgi daudz nolaiduši luņus. Nu nevar tas turpināties mūžīgi. Gan jau vecie grandi beigās paņems savu tiesu.