Mihaels Šūmahers ir jāuzskata par reālāko kandidātu uz uzvaru šīs nedēļas Eiropas GP posmā Valensijā, uzskata “Pirelli” riepu ražotāju motoru sporta nodaļas vadītājs Pols Hemberijs.

Spriežot pēc Šūmahera snieguma iepriekšējā ielu trasē Monako, vācietis varētu arī Valensijā atkārtot panākumu kvalifikācijā un tas izvirzītu viņu favorītu pulkā uz uzvaru sacīkstē. Turkāt, ja “Mercedes” pilots izcīnītu savu pirmo uzvaru kopš atgriešanās, tad viņš kļūtu par astoto uzvarētāju šīs sezonas pirmajos astoņos posmos.

“Es domāju, ka mēs varam atkal ieraudzīt Mihaelu Šūmaheru izcīnām pirmo starta pozīciju,” paziņoja Hemberijs. “Viņš visdrīzāk arī būtu uzvarējis Monako, ja nebūtu saņēmis sodu. Tad kāpēc to neizdarīt Valensijā? Es domāju, ka Eiropas GP posmā nauda ir jāliek uz Mihaelu Šūmaheru.”

“Mēs zinām, ka Valensijas trase nav tā, kas rada aizraujošas sacīkstes, jo tajā ir grūti apdzīt un šajā ziņā tā līdzinās Monako trasei,” turpināja brits. “Nedēļas nogalē ir prognozēts karstums un mēs piegādāsim mīkstā, kā arī vidējā sastāva riepas, kas nodrošinās zemākus nodiluma tempus.”

“Valensijā neatkārtosies situācija ar Kanādu, kad supermīkstā sastāva riepas tika izmantotas jau pāri to spēju robežai,” skaidroja Hemberijs. “Līdz ar to pie vienlīdzīgākiem ātrumiem trasē galvenā nozīme būs starta pozīcijai. Valensijā ir vajadzīgs ļoti labs kvalifikācijas ātrums.”

Iepriekšējā posmā Kanādā Šūmahera formulu piemeklēja jau kārtējā tehniskā problēma šajā sezonā – šoreiz ar hidraulikas sistēmu, kas ietekmēja DRS darbību, nobloķējot paceltu aizmugurējo antispārnu. Arī komandas boss Ross Brauns paziņoja, ka tagad komandas uzdevums ir panākt ideālu tehniskās izturības līmeni atlikušajā sezonas daļā.

1 KOMENTĀRS

  1. Es gan Šūmahera ‘neveiksmju super-sēriju’ vērtētu augstāk par kaut kādiem teorētiskiem matemātiskiem aprēķiniem. Pastāv lielāka iespējamība, ka viņam pēdējā aplī beigsies degviela, nekā, ka viņš uzvarēs 😀 Tāpēc uz Šūmi naudiņu nelikšu… 😀