Kanādas GP laikā Bernijs Eklstons un “Ferrari” boss Stefano Domenikalli veica visai interesantu un atklātu interviju ar “Auto Bild”. Intervijas transkripts tagad parādījies “Ferrari” mājas lapā. Piedāvāju daļu no šī intervijas.

Vai Jūs atbalstītu Sebastiana Fetela pievienošanos “Ferrari”?

Bernijs Eklstons: “Es viņam to neieteiktu. Viņš vēl ir pārāk jauns. Parasti piloti “Ferrari” komandā pabeidz savu karjeru. Bet kādu dienu tas varētu notikt.”

Vai tas varētu notikt tikai pēc Fernando Alonso aiziešanas no “Ferrari”? Jo divi gaiļi nevar sadzīvot vienā vistu kūtī…

BE: “Tā nebūtu problēma: šie abi piloti vienmēr meklē jaunus izaicinājumus dzīvē un starts vienā komandā būtu jauns un liels izaicinājums. Abi domātu, ka var tikt galā ar oponentu, jo abi ir tik ļoti pārliecināti par sevi, bet Stefano (Domenikalli) darītu visu, lai abiem būtu vienādas iespējas. Tas būtu līdzīgi, kā man bija “Brabham” 1979.gadā ar Nikiju Laudu un Nelsonu Pikē. Es toreiz teicu – puiši, viss ir vienkārši: tas, kur ir ātrākais, būs arī pirmais numurs.”

Stefano Domenikalli: “Es domāju, ka abi ir inteliģenti puiši un viņi varētu mierīgi sadzīvot vienā komandā.”

[column size=”2-5″] [quote] Viss ir vienkārši: tas, kur ir ātrākais, būs arī pirmais numurs. [/quote][/column]

Kad jūs abi pirmo reizi satikāties?

BE: “Tas bija sen. Pagājusi mūžība. Es domāju, ka Stefano tolaik bija pieci gadi…”

SD: “Apmēram. Varbūt Bernijs neatceras, bet es gan. Man bija 14 gadi un es dzīvoju Imolā. Man atļāva strādāt padokā sacīkšu laikā un man tas bija milzīgs gods, ka varēju palīdzēt sava māju Grand Prix laikā.”

Vai kādreiz tu sapņoji, ka kādu dienu būsi visas “Ferrari” komandas boss?

SD: “Protams, nē! Pēc studijām es aizsūtīju savu CV uz Maranello un gandrīz uzreiz sāku strādāt “Ferrari”. Soli pa solim es virzījos uz augšu. “Ferrari” vadībā spiediens ir milzīgs, jo es daļa no maģiskā “Ferrari” brenda, kas Formulā 1 ir bijis jau kopš paša sākuma. Cilvēki respektē “Ferrari” un skatās uz to ar citām acīm.”

[column size=”2-5″] [quote] Cik vien tas iespējams, es mēģinātu izmantot ‘caurumus’ noteikumos. [/quote][/column]

Vai Jūs varētu veikt Stefano darbu un ko jūs mainītu Maranello?

BE: “Protams, es varētu. Es būtu izcils vadītājs “Ferrari”. Vispirms es mēģinātu panākt, lai mašīnas brauc krietni ātrāk. Cik vien tas iespējams, es mēģinātu izmantot ‘caurumus’ noteikumos.”

Vai jūs mēģinātu nolīgt arī Adrianu Ņūveju?

BE: “Visi vēlas nolīgt Ņūveju, taču arī viņam ir vajadzīgs laiks, lai pielāgotos katrai komandai.

SD: “Ņūvejs nenoliedzami ir viens no labākajiem inženieriem Formulā 1, taču Bernijam ir taisnība: šis ir komandu sports un tas ir pats svarīgākais aspekts. “Ferrari” ir lieliska komanda, kurā strādā cilvēki, kas kopā progresē.”

Cik svarīgi Formulai 1 ir lai “Ferrari” pilots atkal izcīnītu uzvaru?

BE: “Tas ir ļoti svarīgi. Pastaigājiet pa pilsētu Grand Prix posma laikā – nav svarīgi kurā valstī! Kuras komandas produktus pērk visvairāk? “Ferrari”. Es neesmu redzējis veikalus, kuros ir tikai “McLaren”, “Mercedes” vai “Red Bull” suvenīri.”

[column size=”2-5″] [quote] Man tas ir acīmredzmi: Felipe ir ļoti talantīgs un tur vairs nav nekā ko piebilst… [/quote][/column]

Ja jūs būtu Domenikalli vietā, kā jūs tiktu galā ar Masas situāciju? Tas ir īpaši svarīgi Itālijā, kur bija smaga kritika, lai gan “Ferrari” nostājās aiz brazīlieša muguras.

BE: “Man tas ir acīmredzmi: Felipe ir ļoti talantīgs un tur vairs nav nekā ko piebilst…”

SD: “Es pilnībā piekrītu. Spiediens bija milzīgs, taču es labi atceros 2008.gadu, kad Felipem bija problēmas pirmajos divos posmos, bet tad viņš līdz pat pēdējam posmam cīnījās par titulu. Šogad situācija nav nemaz tik atšķirīga: pēc tam, kad viņš aizvadīja lielisku sacīksti Monako, tie paši žurnālistki, kas bija viņu kritizējuši, tagad jautāja man, kad es pagarināšu līgumu ar viņu. Kā komandas vadītājs es vienmēr iedrošinu un aizsargāju viņu.”

BE: “Masu mediji ar savu spiedienu cenšas ietekmēt komandu lēmumus un ne tikai Itālijā. Daži piloti par to neuztraucas, citi raizējas vairāk. Felipe ir ļoti jūtīgs puisis. Tas nav korekti no preses puses, kad tā mēģina to izmantot un destabilizēt viņu.”

[column size=”2-5″] [quote] Ja jūs man jautātu, kurš ir labākais pilots Formulā 1, tad es teiktu Alans Prosts. [/quote][/column]

Kurš pilots jūs iespaidojis visvairāk?

BE: “Johens Rints. Mēs bijām ļoti tuvi draugi.”

SD: “Džons Sērtiss, jo viņš ir vienīgais pilots, kas izcīnījis titulu uz diviem un četriem riteņiem. Tāpat es apbrīnoju Žilu Vilnēvu par viņa kaisli pret sacīkstēm. Arī Mihaelu Šūmaheru par viņa septiņiem tituliem.

BE: “Vilnēvs bija cīnītājs un cilvēki viņu mīlēja.”

SD: “Viņš bija radīts sacīkstēm: vienmēr brauca uz spēju robežām pat ar lēnāko mašīnu.”

BE: “Ir divu tipu piloti: tie, kurus apbrīno par viņu stilu un tie, kuri guvuši lielus panākumus. Ja jūs man jautātu, kurš ir labākais pilots Formulā 1, tad es teiktu Alans Prosts. Viņš nebija publikas mīlulis un favorīts. Bet viņš bija līdzīgs Fanhio: abi darīja to, kas vajadzīgs, lai izcīnītu uzvaru.”

1 KOMENTĀRS