Uzvarot deviņos ātrumposmos pārliecinošu uzvaru “Rally Estonia 2012” ir izcīnījis pasaules rallija čempionāta zvaigzne Mads Estbergs. Arī otro vietu ir izcīnījis WRC pilots Terijs Noivils, kurš no uzvarētāja atpalika vairāk nekā 20 sekundes. Trešajā vietā ierindojās ātrais Igaunijas pilots Georgs Gross, kurš no pirmās vietas atpalika teju divas minūtes. Ātrākie no latviešiem bija Anda Neikšāna un Jāņa Vorobjova ekipāžas, kuras no uzvarētāja atpalika 5 minūtes.

Jau pirmajā rallija dienā par uzvaru “Rally Estonia 2012” cīnījās abi WRC piloti. Tomēr Estbergs uzvarēja visos dienas ātrumposmos tā nodrošinot jau 20 sekunžu pārsvaru pār tuvākajiem konkurentiem Terija Noivila ekipāžu.  Viņiem cītīgi sekoja igaunis Georgs Gross, kuram gan lai pakāptos kādu vietu augstāk bija nepieciešama šo pilotu kļūda vai izstāšanās. Kopumā viņš 10 ātrumposmos finišēja kā trešais.

Ātrākie latvieši, kā jau tas pirms tam bija paredzams, bija Andis Neikšāns un Jānis Vorobjvs. Kuri pēc pirmās dienas ieņēma attiecīgi 8. un 10. vietu, kopumā viņi šeit startēja gana ātri, tomēr nepietiekami, lai cīnītos par augstākām pozīcijām.  Abu sīvākais konkurents N4 klasē Latvijas rallija čempionātā Kaspars Koitla pēc pirmās dienas finišēja 6. vietā. Tālāk latvieši sekoja attiecīgi 15. un 17. vietā Mārtiņa Sviļa un Aivja Egles ekipāžas.  Savukārt talantīgais R2 klases pilots Ralfs Sirmacis bija apsteidzis savus sīvākos konkurentus Latvijas rallija čempionāta ieskaitē finišējot 32. vietā.

Nākamajā dienā rallija pjedestāls tā arī nemainījās, savukārt Latvijas ātrākie piloti Vorobjovs un Neikšāns ātrumposmos startēja ar mainīgām sekmēm dienas beigās finišējot 8. un 9. Vietā. Tā arī nespēdami pietuvoties Kasparam Koitlam, kurš finišēja 6. Vietā, tādā veidā panākot Jāni Vorobjovu LRČ kopvērtējumā.  Mārtiņš Svilis finišēja 14 vietā, padarot cīņu LRČ A+ klasē par formalitāti un nodrošinot sev titulu. Līdzīga situācija ir Ralfam Sirmacim, kurš LRČ ieskaitē finišējot aiz igauņa Marka Ābrama faktiski ir nodrošinājis sev titulu. 2WD klasē asākās cīņas trasē izvērtās starp Dmitrija Mjačina, Jāņa Berķa un Ivo Ķilpja ekipāžām, kuras startēja abās dienās ar mainīgām sekmēm. Tomēr līdz beigām izturēja vien Mjačina ekipāža. Ķilpis sacensības neturpināja, jo LRČ ieskaitē tika ņemti rezultāti pēc pirmajiem 9 posmiem, savukārt Jānis Berķis 11 posmā piedzīvoja izstāšanos.

Kopumā rallijs bija ātrs un ļoti interesants, arī mašīnas šis rallijs nav taupījis, jo izstājās vairāki desmiti auto. Diemžēl Latvijas ātrākie piloti, šeit īsti nespēja turēt līdzi WRC un Igaunijas ātrākajām ekipāžām. LRČ kontekstā vienīgās nopietnās cīņas par titulu vairs paliek tikai ātrākajā N4 klasē kur pēc oficiālo rezultātu publicēšanas gan Vorobjovam, gan Koitlam būtu jābūt vienādam punktu skaitam.

Latvijas rallija čempionātā ir palikuši vairs divi posmi rallijs “Kurzeme 2012” un rallijs “Latvija 2012”, kuri attiecīgi norisināsies Liepājas un Jūrmalas pusē. Lai arī dažās klasēs šie posmi būs tikai formalitāte, bet neskatoties uz to šie ralliji būs ārkārtīgi interesanti par to noteikti parūpēsies šo sacensību organizētāji.