Foto: Autoracing1

Rubenss Barikello ir nopietni apņēmies turpināt savu karjeru IndyCar sērijās un tādēļ ir gatavs pārcelties uz citu komandu.

40 gadus vecais Barikello šogad aizvada visai bālu debijas sezonu IndyCar čempionātā “KV Racing” sastāvā: brazīlietis tikai septiņas reizes iekļuvis labāko desmitniekā un viņa labākais rezultāts ir septītā vieta.

Kā raksta žurnāls “Autosport”, liela daļa no Barikello problēmām saistīta ar KV komandas nespēju adaptēties pie šī gada jaunās “Dallara” šasijas un “Chevrolet” dzinēja. No otras puses nevar aizmirst, ka KV komandā viņa partneris ir labākais draugs Tonijs Kanāns, kurš noorganizēja viņa ienākšanu IndyCar un noteiki mēģinās pierunāt brazīlieti palikt “KV Racing” komandā arī 2013.gada sezonā.

Tikmēr pats brazīlietis ir atzinis, ka neskatoties uz draudzību ar Kanānu (abi kopā uzauga Sanpaulu), viņam nav aizspriedumu pievienoties citai komandai, ja tas pavērs ceļu uz labākiem rezultātiem.

Foto: Autoracing1

“Bizness ir bizness, šeit nav vietas draudzībai,” paziņoja Barikello intervijā “Autosport”. “Esmu bijis ļoti tiešs un atvērts ar (KV īpašniekiem) Džimiju (Vaseru) un Kevinu (Kalkovenu). Viņi nodrošināja man mašīnu un mēs vienojāmies par līgumu 20 minūšu laikā. Man komandā ir lieliska atmosfēra – esmu kopā ar savu brāli: Tonijs man kā miesīgs brālis, jo esam kopā no 12 gadiem. Taču tas nenozīmē, ka mums jāpaliek vienā komandā. Mēs joprojām būsim brāļi un draugi. Taču vispirms man jāredz vai komandai spēs mani nodrošināt ar labu mašīnu, jo es šeit neesmu, lai man un visiem būtu jautri. Esmu šeit, lai izcīnītu uzvaras.”

Barikello aiziešana no KV komandas visdrīzāk nozīmēs arī atteikšanos no “Chevrolt” dzinēja, jo brazīlietis jau nopietni risina sarunas ar vienu no “Honda” dzinēju komandām un nav izslēgts, ka paziņojums sekos tuvākajās nedēļās.

“Es mīlu to, ko es daru,” Barikello apstiprināja, ka šogad brauc par brīvu. “Neesmu ielicis nevienu peniju savā kabatā un daru to tikai sava prieka un baudījuma pēc. Taču man nepatīk būt 15.vietā, es meklēju ceļus attīstībai, es progresēju attīcībā pret saviem komandas biedriem, taču mana mašīna to nespēj. Arī stratēģija joprojām nav līmenī. Es neesmu sasniedzis to, uz ko esmu spējīgs, lai arī kāds tam būtu iemesls.”

1 KOMENTĀRS