Izvērtējot Rally Class pirmo posmu pieredzi un perspektīvas, tika nolemts par Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas izstāšanos no šī rezultātus nedodošā projekta.

Ņemot vērā to, ka organizatori nespēja pietiekami kvalitatīvi sniegt plānoto tehnisko un organizatorisko nodrošinājumu, kas objektīvi ietekmēja Anda Neikšāna/Pētera Dzirkala rezultātus pirmajos divos Rally Class ieskaites posmos Portugālē un Grieķijā, LMT rallija komanda atsakās no turpmākās sadarbības un nepiedalīsies atlikušajos četros Rally Class posmos pasaules čempionātā. Tomēr aizvadītās sacensības ekipāža novērtē kā vērtīgu pieredzi un iespēju salīdzināt savus spēkus ar WRC N grupas braucējiem.

“Prieks, ka šai sezonā pasaulē spējām attīstīt labāku ātrumu par vadošajiem PWRC klases braucējiem un pārliecinājāmies, ka esam spējīgi ar viņiem konkurēt,” Rally Class pozitīvās puses uzsver Andis Neikšāns. “Žēl, ka tehniskas neveiksmes mums liedz sasniegt braukšanas ātrumam atbilstošu vietu kopvērtējumā.”

Diemžēl nepilnvērtīgi sagatavotā tehnika ekipāžai liedza ieņemt atbilstošu vietu gan WRC posmu, gan Rally Class vērtējumā.

“Pirmajā posmā Portugālē varēja just, ka automašīna nav līdz galam pabeigta – bija problēmas ar elektroniku, bremzēm, pārslēgšanos,” stāsta Andis. “Vairākus ātrumposmus nobraucām bez bremzēm, bet nakts “dopos”, kad lija, pazuda salona ventilācija… Turklāt naktī bijām spiesti braukt ne tikai bez speciālajām tālajām gaismām, bet pat bez standarta tālajām gaismām, tikai ar tuvajām. Savukārt pirmajā ātrumposmā pilsētā elektronikas defekta dēļ zaudējām vairākas sekundes, kad noslāpa dzinējs.”

Akropoles rallijā, kas tiek uzskatīt apar vienu no smagākajiem WRC posmiem tieši tehnikai, Anda automašīna atkal nebija sagatavota atbilstoši trasei. “N grupas automašīnai pēc noteikumiem paredzēts, ka pusasi drīkst nomainīt ar sporta homoloģētu detaļu, kas nebija izdarīts. Kad mums notrūka pusass, konstatējām, ka tā ir standarta, ielas detaļa. Rallijā, kas ir viens no akmeņainākajiem un smagākajiem pasaule!” saka Andis. “Un tas situācijā, kad bijām pārliecinoši ātrākie Rally Class vērtējumā un trešie N grupā!”

Šobrīd Latvijas Mobilā Telefona rallija komanda strādā pie nākotnes plāniem, bet, lai uzturētu sportisko formu un gatavotos jaunajai sezonai, Andis turpinās braukt Latvijas čempionātā, katrā posmā cenšoties sasniegt maksimāli augstus rezultātus. Nākamais Latvijas Mobilā telefona rallija komandas starts – rallijs “Kurzeme 2012” augusta beigās.

Info: www.neiksans.lv