Trīs F1 komandas jauno pilotu testus aizvadīs Maņikūras trasē jau pēc Itālijas GP izcīņas, apstiprināja Francijas trases vadība.

“Ferrari”, “Mercedes” un “Force India” komandas jauno pilotu testus aizvadīs no 11. līdz 13.septembrim Maņikūras trasē, kur Formula 1 sacīkste pēdējo reizi risinājās 2008.gadā.

“Esmu sajūsmināts apstiprināt, ka F1 mašīnas atgriezīsies “Circuit de Nevers Magny-Cours” jau nākamajā mēnesī,” paziņoja trases direktors Seržs Salnē. “Mēs cītīgi strādājām, lai uzlabotu trasi un pagarinātu F1 standartiem atbilstošu homologāciju vēl uz četriem gadiem. Šis būs lielisks solis ceļā uz to, lai Maņikūras trase atgrieztos F1 kalendārā, ka mēs esam viens no kandidātiem, kur varētu risināties Francijas GP izcīņa.”

Jāpiebilst, ka “Williams”, “Marussia” un HRT komandas jau veica jauno pilotu testus Silverstonas trasē, bet atlikušās komandas “McLaren”, “Red Bull”, “Lotus”, “Sauber”, “Toro Rosso” un “Caterham” vēl nav apstiprinājušas jauno pilotu testu datumu – ļoti iespējams daļa tos varētu aizvadīt uzreiz pēc sezonas beigām Abu Dabī trasē.