Foto: Pirelli/LAT

Kimi Raikonens ir paziņojis, ka jūtas apmierināts ar trešo vietu Beļģijas GP izcīņā, ņemot vērā, cik grūti bijis rādīt konkurētspējīgu sniegumu ar “Lotus” formulu.

Raikonenam šis bija trešais goda pjedestāls pēc kārtas un kopvērtējumā viņš pacēlies uz ceturto pozīciju – 1 punktu aiz Marka Vēbera un priekšā Luisam Hamiltonam. Tomēr Raikonens atzina, ka sacīkstē Spa nespēja konkurēt ar Džensonu Batonu, jo radās problēmas ar maksimālo ātrumu garajās taisnēs. Pat cīņā ar Mihaelu Šūmaheru, kuram bija nopietnas riepu nodilšanas problēmas, Raikonens ilgi nespēja gūt virsroku, jo taisnēs “Mercedes” formula bija ļoti ātra.

“Mums nebija pietiekami liels ātrums,” atzina Raikonens. “Ņemot vērā, cik sarežģīti bija novaldīt formulu, esmu ļoti apmierināts ar trešo vietu. Es necerēju uz ļoti vieglu sacīksti, taču tā izvērtās ļoti sarežģīta. Pāris pirmie apļi ar jaunām riepām bija labi, taču pēc tam sākās problēmas – mašīna izslīdēja gandrīz katrā līkumā. Mēs izvēlējāmies nedaudz lielāku piespiedējspēka līmeni, lai iegūtu labāku saķeri, taču līdz ar to bija problēmas taisnēs.”

Raikonens galarezultātā apdzina aī Mihaelu Šūmaheru ar ļoti drosmīgu manevru Eau Rouge līkumā.

“Mihaels mani apdzina, bet vēlāk es viņu atkal noķeru,” cīņu skaidroja Raikonens. “Taču pat ar DRS sistēmu es viņu nevarēju apdzīt, tāpēc man nācās riskēt un ar KERS palīdzību apdzīt vēl Eau Rouge līkumā un pat tad viņš gandrīz atkal man tika garām. Mēs neuzvarējām, taču mums arī nebija ātruma, lai uzvarētu, tāpēc nebijām pelnījuši uzvaru. Iepriekšējās divās sacīkstēs mums bija ātrums, tomēr tur nebija iespējas apdzīšanai. Šeit apdzīt var, taču mums nebija ātruma.”

1 KOMENTĀRS