Foto: Williams

“Williams” 2013.gada pilotu sastāvs joprojām ir neskaidrs un uz vietu komandā pretendē trīs piloti – Maldonādo, Senna un Botass.

Maldonādo un Senna šogad kopā ir nopelnījuši 54 punktus, ieskaitot venecuēlieša uzvaru Spānijā, tomēr abi esošie piloti ļoti bieži ir palaiduši garām iespēju gūt vēl punktus. Turklāt Senna lielākā daļā Grand Prix posmu treniņos savu formulu ir spiests uzticēt Valteri Botasam – somu rezerves pilotam, kurš nākamajā sezonā ir pieteicis pretenzijas uz debiju F1. Arī topošais “Williams” boss Toto Volfs, kurš cita starpā ir arī Botasa menedžeris, ir pārliecināts, ka soms ir viens no reāliem kandidātiem.

“Es domāju, ka Valteri pilnīgi noteikti nonāks Formulā 1,” paziņoja Volfs. “Vienīgais jautājums ir par to vai viņš būs vienā no mūsu mašīnām vai arī viņu pārvilinās kāda cita komanda. Šis lēmums komandai ir jāpieņem tuvāko nedēļu vai mēneša laikā – “Williams” jāizlemj vai turpināt ar abiem esošajiem pilotiem vai tikai ar vienu no viņiem.”

Tomēr Volfs ir paziņojias, ka pats nepiedalīsies lemšanas procesā par Valteri Botasa iespējamo nolīgšanu, jo tas būtu interešu konflikts – Volfam pienākas 5% no jebkuras somu pilota līguma summas.

“Es nepiedalīšos šajās sarunās kā Valteri menedžeris – to es atstāšu citu ziņā,” paziņoja Volfs. “Mika Hakinens un Didjē Kotons pārstāvēs Valteri šajā sarunās, taču man ir arī finansiālas investīcijas šajā ziņā un es cītīgi sekošu notiekošajam. Viņam ir talants, lai startētu Formulā 1 un esmu pārliecināts, ka viņš šeit nonāks agrāk vai vēlāk.”

Vairāk par par Valteri Botasa menedžeriem un somu pilotu pašu varat lasīt jaunajā EMAG.F1.LV žurnāla numurā, kur atrodama ekskluzīva intervija ar Botasu no Itālijas GP posma.