Foto: McLaren

Luiss Hamiltons šodien pieliks punktus spekulācijām ap savu nākamo komandu un oficiāli paziņos par savu pievienošanos “Mercedes” komandai, ziņo britu mediji.

Šis paziņojums acīmredzot liks Mihaelam Šūmaheram izlemt par karjeras beigšanu otro uz visdrīzāk pēdējo reizi, jo otram “Mercedes” pilotam Niko Rosbergam ir ilgtermiņa līgums ar vācu autoražotāju vienību.

Jau vairāk kā menesi Hamiltons un viņa menedžmenta kompānija risina pārrunas ar “McLaren” un “Mercedes” komandām un tieši brita nākotne bija svarīgākais nenotikušais darījums pilotu tirgū, kur pēc Hamiltona pievienošanās “Mercedes” sāksies ļoti aktīva rosība.

Par Hamiltona algu “Mercedes” vienībā izskan dažādas versijas, tomēr izplatītākā ir – 100 miljoni ASV dolāri uz trim sezonām. Tas nozīmē, ka brits paliks “Mercedes” komandā vismaz līdz 2015.gada sezonas izskaņai. Hamiltons, piekrītot “Mercedes” piedāvājumam, noteikti ņēma vērā aspektu, ka vācu autoražotājs un tā fabrikas komanda 2014.gadā iegūs priekšrocības, jo spēkā stāsies jaunie dzinēju noteikumi un tobrīd “McLaren” komanda būs tikai viens no vairākiem dzinēju klientiem.

Tāpat aktīvas diskusijas jau it sākušas par to, kurš ieņems Hamiltona vietu “McLaren” komandā un šeit par reālāko kandidātu tiek minēts jaunais meksikānis Serhio Peress, lai gan tam ir vairāki acīmredzami šķērši: Peresa spronsors ir “Telemex”, kas tieši konkurē ar “McLaren” titulsponsoru “Vodafone” un turklāt Peress ir “Ferrari” jauno pilotu akadēmijas biedrs. Neskatoties uz to, Peress jau pašā tuvākā laikā var tik apstiprināts “McLaren”, ziņo britu mediji.

1 KOMENTĀRS

    • @ Janis Bresis:
      par “Sudraba Bultām” sauc Mercedess nevis Mclaren. Kautkā tautā kļūdaini dēļ Janševiciem un Timrotiem ir iegājies sis salīdzinājums ar Mclaren, kad tiem Mercedes dzinēju dēļ bija sudrabots (un ir joprojām) krāsojums, lai gan pamats tam ir. Tomēr tagad, kad atgriezusies Mercedes rūpnīcas komanda, par sudraba bultām saukt kādu citu būtu nekorekti. Tā ka uz Sudraba Bultām dodas Hamiltons.

      • peec mamans necilaas saprasanas, “Silberpfeile” (sudraba bultu) termins ir veel no mierlaikiem, kad Auto Union un Mercedes GP kaari bija plika ljumenja ‘kraasaa’ (t.i. – ‘sudraba’), kameer italjaanieshi, protama lieta, kraasojaas sarkani, francuuzi – zili, un salu iedziivotaaji lietoja savu British Racing Green. Saakotneeji vaaci kraasojushies balti, un, kas interesanti, siis kraasu tradiicijas veel var laiku pa laikam noveerot veel muusdienaas, citu sportu formasteerpos arii.

        Iisaak sakot, muslaiku kontextaa, uz sudraba bultu godu pretendeet var arii Audi, kaa tas nereti redzams Lemaanaa, un dazos vinjeejo konceptos a-la Avus (http://autos.mi9.com/1991-audi-avus-quattro-concept-wallpaper-1.html) un Rosemeyer (http://www.thesupercars.org/audi/audi-rosemeyer-concept)

  1. ups..

    eniiwej, lai nu veicas HAM jaunajaa tiimaa.

    incants ir MSch texts Mercedes-AMG-Petronas-etc websaitaa:

    “I have had three nice years with the team which unfortunately did not go as well as we all would have wanted on the sporting side. I wish Lewis well and for the team to achieve the success we worked so hard for in the build-up. I would like to thank the team for their trust and all the guys for their unconditional commitment. I will now concentrate on the next races.”

    Peedeejais teikums mazliet atgaadina Aarnija personaazha textu – “I’LL BE BACK..”

  2. Mazliet padomāju.. varbūt te varētu sekot:
    Šūmahers uz Ferrari (kāpēc gan ne? nav vairs tie laiki, kad viņi bija sīvākie konkurenti, abi saprot, uz ko ir spējīgi) un Masa uz Sauber (kur sākts, tur nobeigs.. par spīti tam, ka pats viņam jutu līdzi 08.g. sezonā, tas vairs nav tas pats ātrais Masa..)..
    /tikai minējums, bet vienīgi ceru, ka MŠ tomēr paliks F1 trasēs – vismaz vienu “veco labo laiku” pilotu takš vajag, lai ir jaunajiem prieks sacensties ar leģendu (nekas tak tā nedod gandarījumu kā apdzīt 7-kārtēju pasaules čempionu.. nav tur kaut kāds 2- vai 1-kārtējs..)

  3. Nu, pirmām kārtām Hamiltons apmeta McLaren. Es pat teiktu, kārtīgi aplika. Gan jau ka zināja, ka Meršu līgums ir kabatā, kad feisbukā izmeta telemetrijas datus.

    Otrkārt, pa nakti sapņos redzēju Šūmi iekš Force India. Tagad izskatās pēc Sauber, kas arī nav slikti.

  4. Priekš manis tā ir traģēdija. Ziņa ir patiesa (lasiet Delfus, kas pamatojas uz BBC). No viņa pirmā starta F1 vienmēr esmu fanojis par Hamiltonu. Esmu viņā dziļi vīlies, ja viņam lielāka alga ir svarīgāka par uzvarām sacensībās. Viņa vietā brauks Peress. McLarens ir klasi pārāks par Mersedesu. Žēl… Tomēr turpināšu fanot par Hami arī Mersedesā. Šumis ir izmests no komandas. Vienmēr esmu bijis pret viņu. Bet tas ir tikai vājš mierinājums.