“Lotus” komanda ir uzstādījusi mērķi izcīnīt trešo vietu Konstruktoru kausa kopvērtējumā un tuvākais sāncensis Enstonas komandai tagad ir “McLaren” vienība, kuru iepriekšējā posmā Korejā apsteidza “Ferrari”, kas pacēlās uz otro vietu.

Četrus posmus līdz finišam “Lotus” komanda, kas iepriekš nesa nosaukumu “Renault”, ir ceturtajā vietā konstruktoru kausā un 29 punktus zaudē iekārotai trešai pozīcijai.

“Ja paskatāmies uz pēdējām divām vai trim sacīkstēm objektīvi, tad nenoliedzami mums bija savas problēmas, tomēr mēs esam spēruši soli uz priekšu snieguma ziņā un galvenais iemesls ir jaunā izplūdes gāzu sistēma, ko ieviesām Korejā,” paziņoja Ēriks Buljē.

“Komanda veiksmīgi ar pirmo mēģinājumu šo sistēmu padarīja izmantojamu sacīkstē, lai gan tas bija liels solis attīstībā,” turpināja francūzis. “No šīs sistēmas mēs sagaidām vēl ļoti daudz – ceram jau nākamajos posmos ar abiem pilotiem iekļūt starp vadošajām piecām mašīnām kvalifikācijā. Tas mums dotu ļoti labu pamatu cīņā par trešo vietu konstruktoru kausā.”

Iepriekšējā posmā Korejā abi “Lotus” piloti Kimi Raikonens un Romēns Grožāns finišēja savās starta pozīcijās – attiecīgi piektajā un septītajā. Tostarp Indijas GP trasē abi “Lotus” piloti līdzīgi kā Jeongamā iepriekš nav startējuši.

1 KOMENTĀRS

  1. Ja Grožāns kvalifikācijās būs ātrs kā vienmēr un sacīkstēs mierīgs, bet drusku, drusku agresīvāks kā pagājušajā sacīkstē, tad tas tiešām ir diezgan reāli.
    Par Kimi nav jārunā, atnesīs punktus lai vai kas. 😉

  2. Piekrītu Pro komentāram, ka komanda ar 5 uzvarām manā skatījumā vienmēr būs augstāka par komandu bez uzvarām. Taču kopvērtējums ir nauda. McLaren pēdējās 3 sacensībās piemeklē visādas ķībeles (pārsvarā tehniskās). Tāpēc cīņa komandu starpā būs interesanta.

    • McLaren tehniskā apkalpošanas līmenis nav svarīgs?
      Arīdzan nepiekrītu, jo Lotus tomēr ir stabilāka kā komenda nekā McLaren. Formula varbūt nav tik ātra, bet toties komanda (par ko arī ir konstruktoru kauss) nepieļauj nekādas stulbas pitu kļūdas.

  3. Shoreiz nepiekritiishu peedeejam komentam. Manupraat krietni vieglaak ir padariit formulu izturiigaaku nekaa aatraaku. Ja komanda ar aatru formulu visas sezonas garumaa nespeej nostabilizeet sniegumu, tad ar to komandu iisti kaut kas nav kaartiibaa.