Foto: McLaren

“McLaren” boss Martins Vitmāršs ir pārlicināts, ka Luiss Hamiltons jau nožēlo savu lēmumu 2013.gadā pievienoties “Mercedes” komandai.

Pats Hamiltons jau vairākkārt ir bijis spiests noliegt šādas runas, tomēr viņa boss “McLaren” komandā uzskata, ka tagad 27 gadus vecajam Hamiltonam būs jāsadzīvo ar savu izvēli un, protams, pats brits neatzīs, ka pieļāvis kļūdu.

“Es domāju, ka viņš brīžiem nožēlo savu izvēli,” paziņoja Vitmāršs intervijā oficiālai F1 mājas lapai. “Viņam tagad pašam būs jāataisno sava izvēle. Viņš neteiks – ‘hei, viņi man piedāvāja vairāk naudas’. Tāpat viņš neatzīs, ka ir pieļāvis briesmīgu kļūdu. Es ceru, ka šobrīd viņš saprot, ka ir pieļāvis milzīgu kļūdu un tāpat es ceru, ka viņš tā domās arī nākamajā sezonā. Viņš izdarīja šo izvēli un viņam ar to būs jāsadzīvo.”

Tāpat Vitmāršs pastāstīja, ka pilnībā neizprot Hamiltona lēmuma iemeslus un neizslēdz iespēju, ka tā bija emocionāla reakcija uz neveiksmīgo izstāšanos Singapūras GP posmā.

“Patiesība ir tāda, ka es nezinu īstos iemeslus,” paskaidroja Vitmāršs. “Ja man būtu jāmin, tad es minētu vairākus iemeslus un iespējams pirmais no tiem būtu saistīts ar vēlmi viņam pamest pierasto ligzdu. Esmu doršs, ka viņš pieņēma lēmumu pirmdien vai otrdien pēc Singapūras GP un nekad nav labi tik svarīgus lēmumums pieņemt pēc smagām un neveiksmīgām sacīkstēm. Es cienu viņa izvēli, taču esmu pārliecināts, ka kopā ar mums viņam veiktos labāk – mēs esam spēcīgāka komanda un mēs esam gatavi pārspēt viņu nākamajā sezonā.”

1 KOMENTĀRS

  1. es domaju, ka pagajusaja posma 30 apli, Hamiltons nenozeloja so lemumu, un Mclaren ari nav biji stik stabils ka gribetu sogad.

    un skatoties uz Laudas pazinojumiem, ka budzets tiek palielinats un taisa jaunu formulu nakamam gadam, visas iespejas Hamim ir tikt pie jaunas ”lidmašīnas”

  2. Domāju, ka noteikti kādreiz piezogas doma, ka varbūt nevajadzēja pāriet uz Mercedess, jo tomēr Mclaren un Hamiltona kopīgā vēsture bijusi ļoti gara. Tomēr gan jau, ka atliekot malā emocijas viņš noteikti saprot, ka viņš izdarījis pareizu izvēli. Mclaren un Vitmāršs jau gadiem sola labu mašīnu, bet, ko tas dod ja beigu beigās tā nespēj būt līdz galam konkurētspējīga jau kopš 2009 gada? Un neizskatās, ka Hamim paliekot komandā kaut kas būtīski būtu uzlabojies, drīzāk pat otrādi. Vitmāršs ir lāga džeks, bet kopš Denisa aiziešanas Mclaren tā arī nav spējuši būt tā patiešām ļoti ātri.
    Turklāt dzīvē kaut kas ir jāpamaina. Domāju, ka par Hamiltona vēlmi pamest Mclaren liecina kaut vai runas, ka viņa aģents interesējies par vietu Ferrari.
    Mercedess ir komanda ar lielu potenciālu, domāju, ka Hamis ir izvēlējies pareizo virzienu kur doties. Būs žēl redzēt šo šķiršanos, bet….

  3. Es domāju, ka versija, ko izteica Edijs Džordans ir visticamākā. Īsumā – viņš jūtas pieaudzis un tagad dodas prom no mājām.

    Nevajag aizmirst, ka viņš ir bijis tikai vienā komandā. Cik no jums, džeki, ir palikuši visu dzīvi kopā ar savu pirmo skolas mīlestību? 🙂

    Tikai tad, kad viņš būs pamēģinājis ko citu, tikai tad viņš varēs salīdzināt un tikai tad viņš varēs nožēlot, vai nenožēlot.

      • tas Hamiltona biziness arii var ciest. vinjsh ir britu autosporta superstars patiecoties tieshi tam ka brauc Maklaarenaa. nedomaaju ka vinja Lielbritaanijas maarketinga biziness vediisiis labaak paarejot uz gjermaanju komandu.