Vājākā F1 komanda HRT bankrotēs, ja līdz decembrim neatradīs sev pircēju.

Spānijas laikraksts “El Confidencial” šonedēļ vēsta, ka HRT vadība no darba jau atlaidusi 32 darbiniekus. Komandas pašreizējie īpašnieki Madrides investīciju kompānija “Thesan Capital” oficiāli apstiprinājusi, ka notiek sarunas ar potenciālajiem pircējiem un darījumu pie veiksmīga iznākuma plānots veikt tuvāko nedēļu laikā.

Sporta laikraksts AS raksta, ka HRT par komandu vēlas saņemt 40 miljonus eiro. Sarunas notiekot ar potenciālajiem pircējiem no Indijas un Abū Dabī.

HRT inženieri tikmēr ir satraukti, ka Pedro de la Rosam un Naraijenam Kartikejanam šobrīd sacīkstēs jābrauc ar drošības standartiem neatbilstošām formulām, liecina satraucošākās baumas. To apliecina fakts, ka nesen notikušajos F1 posmos sportisti visai iespaidīgā veidā piedzīvojuši izstāšanos tieši tehnisku iemeslu dēļ – De la Rosa avarēja bremžu defekta dēļ, bet Kartikejana mašīna stūres iekārtas dēļ izraisīja šaušalīgu adursmi ar Niko Rosberga pilotēto “Mercedes”.

AS ziņo, ka HRT apsvēruši iespēju izstāties no 2012. gada F1 čempionāta, taču turpina startēt Konkordes līguma saistību dēļ. Komanda cer, ka naudu vienībā varētu ienest arī rezerves braucējs Ma Kvinghua – komanda piedāvājusi Ķīnas motoru sporta federācijai samaksāt 30 miljonus eiro par sportista debiju sacīkstēs 2013. gadā.

HRT komandai kopš komandas izveidošanas 2009. gadā bijuši jau trīs īpašnieki.

1 KOMENTĀRS