Foto: McLaren

Luiss Hamiltons un Sebastians Fetels ir bijuši spiesti izmanīt savu ķiveres krāsojumu pirms gaidāmās sacīkstes jaunajā “Circuit of the Americas” trasē Ostinā.

Foto: Red Bull“McLaren” pilots jau pirms kvalifikācijas bija spiests uz ķiveres aizmugurējās daļas ar izolācijas lenti aizklāt trīs lielus burtus – H.A.M. Vēlāk Hamiltons nolēma pilnībā nomainīt ķiveri un kvalifikācijā startēt ar vecā krāsojuma variantu – bez ASV karoga tēmas augšējā daļā (attēlā augšā). Pirmais iespaids varētu būt, ka trīs burti ir paša uzvārda saīsinājums, ko izmanto arī FOM TV režisori, tomēr patiesībā šis H.A.M. nozīmēja ko pavisam citu – “Hard As a MothaFucker” teiciens un arī H.A.M. saīsinājums ir izmantots KanYe un Jay-Z dziesmā.

Tostarp Fetela gadījumā iemesli bija pavisam citi – vācietis izmanojis reklāmas saukli uz ķiveres zonā, kurai ir jābūt brīvai no reklāmas laukuma. Uz savas ‘koka’ ķiveres Fetels uzlicis arī “Red Bull” kompānijas saukli “Gives You Wings” (attēlā pa kreisi), tomēr arī to nācās aizklāt ar maskējošu līmlenti, jo tas atradās ķiveres zonā, kurai ir jābūt brīvai no reklāmām.

1 KOMENTĀRS

  1. Pazemojošajai diskriminācijai gala nav! Turklāt nezināju, ka pat ķiverēm redz’ ir strikts reklāmas zonu reglaments.
    Kas būs tālāk? Noteikumi, ka F1 pilots nedrīkst aptetovēt pēcpusi? Jo pataloganatoms, veicot sekciju, varētu izbīties… 😀