“Red Bull Racing” komandā saglabāsies līdzšinējā hierarhija un Markam Vēberam arī jaunajā F1 sezonā būs jāspēlē otrā pilota loma, turklāt 2014. gadā viņu varētu nomainīt Niko Hilkenbergs.

“Marks zina, ko mēs no viņa sagaidām,” izdevumam “Sport Bild” pavēstījis “Red Bull Racing” konsultants Helmuts Marko, kurš parasti prezentē visas komandas viedokli. “Fetels un Vēbers kopā brauc jau četrus gadus. Šajā laikā Sebastians vienreiz izcīnījis otro vietu un trīs reizes bijis čempions. Statistika runā pati par sevi. Nav iemesla domāt, ka spēku samēri mainīsies.”

Lai gan Vēbers iepriekš izteicās, ka viņa mērķis ir cīnīties par pirmo vietu, skaitļi tiešām nerunā austrāliešu veterānam par labu. Aizvadīto četru gadu laikā Vēbera rezultāti kopvērtējumā bijušas divas trešās, kā ar viena ceturtā un sestā vieta, bet sacīkstēs izcīnītas deviņas uzvaras, kamēr Fetela kontā 25 panākumi atsevišķos posmos.

Lai gan Vēbers ir ticis pie līguma uz 2013. gada sezonu, tā viņam varētu izrādīties pēdējā “Red Bull Racing” sastāvā. Marko atzinis, ka komanda nav apmierināta ar viņa rīcību iepriekšējās F1 sezonas pēdējā posmā Brazīlijā, kad Vēbers neizdarīja visu lai palīdzētu Fetelam cīņā par titulu.

“Brazīlijā viņš nebija optimāli izpalīdzīgs,” komandas viedokli pauž Marko.

“Sport Bild” arī raksta, ka “Toro Rosso” braucēji Daniels Rikjardo un Žans Ēriks Verņē esot labi kandidāti uz Vēbera vietu, tomēr komanda viņa vietā jau 2014. gadā vēlas redzēt vācieti Niko Hilkenbergu, kurš šogad brauks “Sauber” sastāvā. Hilkenbergam līgumsaistības ir uz vienu gadu.

“Jau pirms vairākiem gadiem viņš bija mūsu junioru komandas kandidātu sarakstā,” atklāj Marko. “Taču Niko jau bija galvenais sponsors “Dekra”, ar ko viņš negribēja šķirties.”

Pēc Pedro de la Rosas un Mihaela Šūmahera aiziešanas no Formulas 1, tieši Vēbers šogad savos 36 gados būs vecākais pilots čempionātā. Tomēr kā otrais pilots Vēbers ir ideāls, jo kopā ar Fetelu četru sezonu laikā pa abiem izdevies izcīnīt trīs Konstruktoru kausus un vienu otro vietu.

1 KOMENTĀRS

  1. “Brazīlijā viņš nebija optimāli izpalīdzīgs,” komandas viedokli pauž Marko.

    Weebers tajaa izshkjiroshajaa saciikstee netikai nebija izpaliidziigs, bet startaa blokjeeja Fetelu. kas arii bija galvenais iemesls taalaakajaam Seba likstaam. labi ka Alonso deelj taa pigora nenohaljavoja kaarteejo haljavno titulu. tad Markam visa Red Bull komanda to ilgi piemineetu.

    Hulkenbergs ieksh RBR ’14tajaa gadaa izklausaas labi. divu izcili aatru aarieshu tandeems 🙂

  2. to ka Weberam jabut otrajam , mes jau redzejam RB izpildijuma 2010 gada. RedBull jau nobriedushi cilveki, redz, nedzer, jo doma ar savu galvu par veselibu, bet stiligie tinji gan ir merkauditorija – tapec ari Dullboy Must Win!
    Ak dievs, bet viens jau Sebs laikam nemaz nevar uzvaret, vajag kadu kas patur rocinju nervozaka briidii.

    • Es savukārt tos sūdus nedzeru vispār. Tamdēļ man nav jāskatās uz bundžiņām. Taču, ja gadās kādu ieraudzīt, tad nu nekad pat F1 nav prātā nācis…
      Un tomēr, tas man neliedz just līdzi šai komandai
      😀
      Bet Vēbers vnk reāli bija un ir #2, tikai tagad to arī godīgi pasaka skaļi.

  3. Vobšem austrālijas riteņbraucējs daprigalsa-lēkāja un kaut ko muldēja par neatkarību un finālā paliks uz ielas.Tipiska tuvredzība ja runa iet par nākotnes perspektīvām-labāk būt otrajam labākajā komandā nevis neatkarības iemiesojumam HRT!
    Principā arī Wēbera karjerai būs kapzģets ja šamo atlaidīs.Kurp viņš dosies un kam būs vajadzīgs,pie tam ar saviem pastulbajiem principiem? Sauberu Peksim vai Vidžajam? Nez vai……

    • Vēbers tajā komandā bija pirms tā vispār bija RedBull īpašumā. Un tikpat mierīgi var paprasīt, kur tagad ir Williams, kam arī nepatika Vēbera principiālā nostāja dažādos jautājumos? Brauc ar saviem Maldonado un Sennām pa pēdējām vietām.

  4. ne velti es pieminēju 2010 sezonu! Kur Wēbers lielāko sezonas daļu bija priekšā visiem, līdz pati RB komanda nesāka viņu klaji čakarēt. Izskatījās, ka RB labāk neizcīna pilotu čempi vispār, nekā pieļauj, ka Wēbers uzvar – atgādinaja Ferrari, kas darīja visu , lai liktenīgajā sezonā Irvains neuzvarētu. Pēc tam jau var muldēt par vienlīdzīgām iespējām un censties to ieskaidrot bērnudārzniekiem. Comon!
    Te ir mazliet nekorekti runāt par “skaitļiem, kas runā paši par sevi”