Motokrosa triku meistars Treviss Pastrana šogad aizvadīs savu pirmo pilno sezonu NASCAR otrajā spēcīgākajā čempionātā “Nationwide Series”.

29 gadus vecais Pastrana nav gluži iesācējs šajā autosacīkšu kategorijā, jo jau 2012. gada sezonā brauca deviņos “Nationwide Series” posmus. Pagaidām viņa rezultāti pieticīgi, taču ne slikti, ņemot vērā konkurentu skaitu un pieredzi – labākais rezultāts bija 13. vieta.

“Nationwide Series” čempionātā Pastrana pārstāvēs pašreizējo čempionvienību “Roush Fenway Racing” un startēs ar “Ford Mustang” sacīkšu auto. Šogad kalendārā iekļauti 33 posmi un Pastrana plāno iziet uz starta katrā no tiem. Viņa mērķis NASCAR ir izcīnīt uzvaras, tāpat kā citās motoru sporta klasēs, kurās sportists ir braucis.

Šogad “Nationwide Series” sacīktēs startē arī tādi pazīstami braucēji kā Danika Patrika, Deils Ernhards juniors, Tonijs Stjuarts, Sems Hornišs juniors un citi. 2012. gada sezonā par čempionu kļuva Rikijs Stenhauss juniors no “Roush Fenway Racing” komandas, kurā šogad brauks Pastrana un 2010. gada “Daytona 500” uzvarētājs Trevors Beins.

Kā zināms, Pastrana vienpadsmit reizes kļuvis par populāro “X-Games” sacensību zelta medaļas ieguvēju, izpildot dažādus trikus ar motociklu, kā arī četras reizes izcīnīji titulu pilotu ieskaitē “Rally America” rallija čempionātā. Tieši viņš 2012. gadā uz “X-Games” rallijkrosa sacensībām uzaicināja WRC čempionu Sebastianu Lēbu, vēloties pasaulē labāko rallija pilotu sakaut. Tas gan neizdevās, jo konkurenta vainas dēļ Pastrana avarēja jau pirmajā braucienā, kamēr Lēbs ieguva zelta medaļu.

2012. gada NASCAR “Nationwide Series” sezonas apskats