Sebastians Lēbs no “Citroen” komandas turpina valdīt Montekarlo rallijā arī pēc sacensību otrās dienas, bet otro vietu joprojām saglabā “Volkswagen” pilots Sebastians Ožjē.

Ceturtdien sportistiem bija jāveic seši ātrumposmi, taču notikumi bija mazāk dramatiski kā pirmajā dienā. Lēbam, kurš dienu sāka jau ar grandiozu pārsvaru, vairs nebija iemesla steigties, taču viņš tik un tā uzvarēja divos ātrumposmos, pārsvaru pār sezonu lieliski uzsākušo Ožjē palielinot līdz 1 minūtei un 35 sekundēm.

Ožjē jau izteicies, ka vairs uz uzvaru necer un par to arī īpaši nesatraucas, jo Lēbs šogad pilnu sezonu neaizvadīs un par titulu necīnīsies, bet visi viņa galvenie konkurenti jau šobrīd ir tālu aizmugurē. Šodienas laikā no ceturtās uz trešo vietu pacēlās Danijs Sordo, taču “Citroen” pilots ir jau vairāk kā minūti aizmugurē.

Taču cīņa par trešo vietu vēl nav galā, jo tikai 15 sekundes aiz Sordo seko “Qatar M-Sport Ford” vienības pilots Jevgēņijs Novikovs. Krievs šodien bija ļoti ātrs, sevišķi ar sniegu klātā trasē uzvarēja divos ātrumposmos un no septītās pozīcijas pakāpās uz ceturto, kamēr Miko Hirvonena diena nebija no labākajām – soms no trešās vietas ir atkritis uz piekto, lai gan pēcpusdienā pēc regulējumu maiņas jutās pārliecinošāk un jau spēja pabraukt ātrāk.

Pārējos divos “dopos” šodien ātrākie bija jau pieminētais Ožjē un bijušais IRC čempions Juho Hanninens, kuram šī ir pirmā uzvara kādā no WRC ātrumposmiem karjerā.

Montekarlo rallija kopvērtējums pēc SS10

Vieta Pilots Komanda Laiks
1. Sebastien Loeb Citroen 3:16:29.1
2. Sebastien Ogier Volkswagen +1:35.0
3. Dani Sordo Citroen +2:38.0
4. Evgeny Novikov Qatar M-Sport Ford +2:53.2
5. Mikko Hirvonen Citroen +3:22.7
6. Jari-Matti Latvala Volkswagen +3:43.2
7. Juho Hanninen Qatar M-Sport Ford +4:11.3
8. Bryan Bouffier PH Citroen +5:45.8
9. Mads Ostberg Qatar M-Sport Ford +5:49.5
10. Martin Prokop Czech Ford +14:15.6