“Force India” komanda ir noliegusi apgalvojumus, ka tai radušās finansiālas problēmas. Tostarp otrs vienības pilots netiks paziņots arī jaunā modeļa VJ06 prezentācijas laikā.

Komandas īpašnieka Vidžaja Maljas finansiālās problēmas ar viņam piederošo aiviokompāniju “Kingfisher” ir radījušas daudz jautājumus arī par F1 komandas finansiālo veselību. Tomēr komanda jau vairākas reizes ir noliegusi, ka aviokompānijas problēmas ietekmē komandas darbību.

“Mūsu komandas abi īpašnieki Vidžajs un Sahara ir ļoti spēcīgi – viņiem nav vajadzīgi partneri,” par iespējamu jaunu investoru parādīšanos komentēja komandas izpilddirektors Bobs Fernlejs. “Šobrīd mēs strādājam pie paplašināšanās programmas, kuru vēl pērn apstiprināja komandas īpašnieks Malja. Komanda virzās uz priekšu un attīstās. Visus pēdējos četrus gadus komanda ir tikusi finansēta neatkarīgi no īpašnieku kompānijām.”

Tostarp vienība apliecināja, ka neplāno paziņot sava otrā pilota vārdu arī jaunā modeļa prezentācijas laikā. Šobrīd uz Pola di Restas komandas biedra vietu pretendē Žils Bjanki un Haime Algersuari. Bjanki gadījumā ir iesaistīti arī politiski lēmumi – “Force India” pēc šīs sezonas beidzas līgums par “Mercedes” dzinēju piegādi un 2014.gadā nav izslēgta vienošanās ar “Ferrari” komandu, kuras pilotu attīstības programmas dalībnieks ir Bjanki.

Bobs Fernlejs izteicās, ka otrs komandas pilots iespējams tiks nosaukts pirms pirmajiem testiem Heresā, tomēr vienība neizmantos testus, lai izvērtēta viena vai otra pilota noderību.

Nevar aizmirst, ka šobrīd bez “Force India” tikai “Caterham” komanda nav nosaukusi otru pilota vārdu.