Foto: Ferrari

Fernando Alonso ir paziņojis, ka viņš nedomā turpināt Formula 1 pilota karjeru pēc tam, kad pametīs “Ferrari” komandu.

Līdzjutēju jautājumu sesijas laikā spānim tika uzdots jautājums: vai viņš plāno pabeigt savu karjetu “Ferrari”?

“Jā, tieši to es arī darīšu,” apgalvoja Alonso. “Šī labākā komanda pasaulē un virs “Ferrari” rangā neviena vairs nav.”

Tomēr Alonso neizslēdz iespēja, ka varētu turpināt startēt citās autosacīkšu kategorijās.

“Tā ir lieta, par kuru es vēl neesmu izlēmis,” atzina spānis, kurš pēc pirmajiem diviem posmiem kopvērtējumā ir 6.vietā. “Tas atkarīgs no tā, kā es jutīšos tad, kad šis brīdis pienāks. Esmu vienīgi pārliecināts tikai par to, ka gadījumā, ja turpināšu startēt, tad tas vispirms būs prieka dēļ. Taču līdz tam vēl tālu – man priekšā vēl gara karjera Formulā 1.”

Fernando Alonso Formulā 1 debitēja 2001.gadā “Minardi” sastāvā un savus divus čempiona titulus izcīnīja 2005. un 2006.gadā “Renault” komandas sastāvā. Iepriekšējā nedēļas nogalē Malaizijā Alonso svinēja savu 200to Grand Prix. Alonso līgums ar “Ferrari” šobrīd ir spēkā līdz 2016.gadam.

1 KOMENTĀRS

  1. Nu Hamiltons diezgan loģiski ir ielikts par pirmo pilotu. Galu galā viņam ir čempiona tituls. Nesmuki jau tas bija no meršu puses, bet ko padarīsi.

    Un Vēberam jau nu toč sen bija jāsamierinās ar otrā pilota vietu. Tāds pats kā Bariks vien ir- raud raud, ka nav labi, bet projām neiet. Tāpat kā Bariks iekš Ferrari. Droš varēsim gaidīt kādu grāmatu no Vēbera pēc karjeras beigām.

    • Kimi no Ļončika tomēr ir diezgan atšķirīgs tips… pilnībā ticu, ka spānim itāļu komandā sajūta kā mājās… soms tomēr tur bija diezgan eksotisks tips 😀

      Kaut arī man Alonso nekad nav paticis, tomēr jāsaka ka pēdējās 3 sezonās viņa sniegums ir ļoti augstvērtīgs, un šķiet ka arī pats kā personība beidzot ir nobriedis. Pagājušajā sezonā spānis bija titulu pelnījis vairāk par vācu puisīti ar Ņūvija raķeti, bet nu tāda ir tehnisko sporta veidu specifika.