Foto: Red Bull

“Red Bull” komanda savai junioru programmai, kuras spilgtākais produkts ir Sebastians Fetels, pirmo reizi ir nolīguši meiteni.

18 gadus jaunā holandiete Beiske Vīzere jau septiņu gadu vecumā sāka startēt kartingu sacensībās un pērn pirmo reizi pārsēdās formulās. Jau pirmajā sezonā “Lotus Motorpark” sastāvā viņa izcīnīja divas uzvaras “ADAC Formel Masters” sērijās.

Vīzere pievienosies vēl pieciem jaunajiem talantiem, kas jau šobrīd atrodas “Red Bull” programmas paspārnē: Karlosam Sainsam junioram, Daņilam Kvjatam, Tomam Blūmkvistam, Kalanam O’Kīfī un Antonio Fēliksam Da Kostam, kurš gaidāmajā Ķīnas GP laikā būs “Red Bull” F1 komandas rezervists.

Beiskes avārija

Pērn “Formel ADAC” posmā Zandvortā kvalfikācijas laikā Beiske Vīzere bremžu defekta dēļ piedzīvoja smagu avāriju un frontāli lielā ātrumā ietriecās barjerās (video). Pēc slimnīcas apmeklējuma viņa tika pielaista sacīkstei jau nākamajā dienā, Beiske tajā sacīkstē spēja izcīnīt uzvaru. Tikai vēlāk, kad sāpes mugurā nepārgāja, tika konstatēts, ka meitenei ieplaisājis mugurkaula skriemelis.

Sievietes Formulā 1

Šobrīd vistuvāk Formula 1 apritei ir Sūzija Volfa, kas pilda “Williams” komandas testu pilota pienākumus, tomēr Toto Volfa sieva galvenokārt strādā simulatorā. Suzijas, kura lielāko sacīkšu karjeras daļu aizvadīja DTM sērijās, apņemšanās ir šīs sezonas gaitā piedalīties jauno pilotu testos “Williams” sastāvā un tādejādi pretendēt uz superlicences iegūšanu, kas ļautu viņai piedalīties arī piektdienu treniņos Grand Prix nedēļas nogalēs.

Tikai piecas sievietes iepriekš ir startējušas Formula 1 sacīkstēs. Veiksmīgākā bija itāliete Lella Lombaldi, kura 12 startos izcīnīja puspunktu. Viņa bija arī pēdējā sieviete, kas piedalījās tieši F1 sacīkstē – tas notika 1976.gadā.

Pēdējā sieviete, kas piedalījās Grand Prix posmā bija Džiovanna Amati, kura trīs posmos 1982.gada sezonā nespēja kvalificēties sacīkstēm.

  • Marija Terēza de Filipis – 5 GP posmi (1958-69), 3 starti – 0 punkti
  • Lella Lombardi – 17 GP posmi (1974-76), 12 starti – 0.5 punkti
  • Divina Galika – 3 GP posmi (1976 & 78), 0 starti (nekvalificējās)
  • Dezirē Vilsone – 1 GP posms (1980), 0 starts (nekvalificējās)
  • Džiovana Amati – 3 GP posmi (1992), 0 starts (nekvalificējās)