Eiropas rallija čempionāta rīkotāji “Eurosport Events” novērtējuši “Rally Liepāja-Ventspils” augsto kvalitāti un nozīmi un piedāvājuši sacensību organizatoriem piedāvājot trīs gadu sadarbības līgumu, raksta portāls “Delfi”.

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) sadarbība ar “Eurosport Events” Latvijai devusi plašu atspoguļojumu starptautiskajā televīzijā. Pirms rallija norises tika pārraidīti rallija pilsētu reklāmas klipi, tikmēr “Rally Liepāja-Ventspils” atspoguļošanai sagatavoti trīs 30 minūšu gari TV raidījumi, kas “Eurosport” grupas kanālos tika translēti 59 pasaules valstīs, kopumā astoņu stundu garumā.

“Rally Liepāja-Ventspils” norise pozitīvi ir ietekmējusi arī iesaistīto pašvaldību budžetus. Kā rāda aplēses, tad praktiski visas reģiona naktsmītnes bijušas aizpildītas un tieši pirms rallija norises rezervēt kādu naktsvietu varēja vien ar veiksmes palīdzību. Arī ēdināšanas pakalpojumu sniedzēji norāda, ka šāda mēroga pasākumi pilsētās vienmēr ir gaidīti.

“Tik īsā laikā sarīkot ERČ posmu divās pilsētās – tas ir bijis neatlaidīgs darbs, par kura veiksmīgu izpildīšanu brīžiem šaubījās mūsu Eiropas partneri,” atskatoties uz ralliju saka “Rally Liepāja-Ventspils” direktors Raimonds Strokšs. “Tādēļ vēlos teikt lielu paldies Latvijas valstij, Liepājas un Ventspils pilsētām, visiem sponsoriem, atbalstītājiem un draugiem, bez kuriem šādu rezultātu nebūtu sasnieguši. Un, protams, arī “RA Motosport” komandai, bez kuras nesavtīgā darba tik īsā laikā sarīkot šāda līmeņa ralliju nebūtu iespējams.”

Kā zināms, rallijs “Liepāja-Ventspils” bija otrais šāgada ERČ posms un vienīgais ziemas grants rallijs, kas iekļauts ERČ kalendārā.

1 KOMENTĀRS

  1. Pasākums bija ļoti labs no kura, gribētos domāt, ieguva visas puses – kā skatītāji, tā organizatori un rīkotājpilsētas. Atliek tikai novēlēt panākt vienošanos, un jācer, ka nākamgad ziema “nepiečakarēs” ar īslaicīgu atkusni rallija laikā 🙂