Foto: Daimler/Hoch Zwei“Mercedes” komanda ir gājusi “Red Bull” pēdās un nolēmusi atteikties no pavēļu došanas saviem pilotiem.

Jau ziņojām, ka pēc Malaizijas GP skandāla, kad Sebastians Fetels, nepaklausot komandas norādījumiem, apdzina Marku Vēberu, “Red Bull” nolēma rīkoties un pārtraukt iekšējo pavēļu izmantošanu. “Mercedes” piloti, kas Sepangā finišēja trešajā un ceturtajā vietā, arī tobrīd atradās pavēļu gūstā un nedrīkstēja cīnīties savā starpā, kā rezultātā tobrīd lēnāk braucošais Luiss Hamiltons kāpa uz goda pjedestāla, bet Niko Rosbergs palika aiz viņa.

“Jā, šo lietu mēs esam izrunājuši un atraduši risinājumu nākotnei,” jau pēc ierašanās Ķīnā reportieriem pavēstīja Rosbergs, tiesa, neatklājot, kas tas ir par risinājumu.

Runātīgāks bija komandas līdzīpašnieks Nikijs Lauda, kurš intervijā “Osterreich” atklāja: “Mēs izrunājāmies un nolēmām, ka no šī brīža sacīkstēs piloti varēs cīnīties viens ar otru.”

Tikmēr “Red Bull” nometnes vadītājs Kristians Horners televīzijas kanālam BBC paskaidroja, kādēļ komanda atteikusies no pavēlēm: “Mums bija diskusija ar Dītrihu Matešicu un mēs nonācām pie secinājuma, ka “Red Bull” nav pavēļu piekritēji. Tādēļ sacensību beigu daļā mēs vairs pavēles nedosim, tomēr tajā pašā laikā ceram, ka piloti reaģēs uz informāciju, ko komanda tiem sniegs.”

Marks Vēbers atzina, ka tas viņa dzīvi sacensībās Ķīnā padarīs vieglāku: “Jā, iespējams tā būs vieglāka.”

1 KOMENTĀRS

  1. RedBull ir liekuļi. Viņi visu laiku tās ir pielietojuši, tikai daudz latentāk, kā to dara pārējie: iesaucot boksos, iesakot pāriet uz taupības režīmu utt…. Respekts “Zirgu stallim”, jo skaidri un gaiši pasaka, ka primārās ir komandas intereses. Būtu jocīgi, ja komandu interesētu pilotu intereses. Arī pilota 1.vieta ir komandas intereses…

  2. Aigar:
    Tu tiešām tā domā???
    Tad kā Tu izproti situāciju ar Felipes Massas kvalifikāciju ASV, kur komanda bez ceremonijām norauj homologācijas plombu tādā veidā “pārbīdot” Alonso trases tīrajā pusē, savukārt Felipe nokrīt 5 vietas zemāk starta laukumā!
    Vai Vācijā 2010.gadā arī primāras bija komandas intereses, kad bija līdzīgi – abi braucēji atradās vadībā un no komandas interesēm faktiski ir vienalga kādā secībā viņi šķērso finiša līniju 43 punkti ir jebkurā gadījumā!
    Zirgu stallis visu laiku strādā uz 1.pilotu!

  3. Šodien Ross Brauns deva interesantu atbildi, lūgts komentēt Laudas izteikumus. Viņš daudznozīmīgi pateica: “Uz pitu sienas sēžu es.”, liekot saprast, ka Lauda un citi var d**** cik tik grib, lēmumus un pavēles sacīkšu laikā vienalga dod tikai viņš 🙂