Foto: Red Bull/Getty

Marks Vēbers nebūt nav pametis “Red Bull” komandu, tomēr šobrīd viņa aiziešana izskatās reālāka nekā jebkad iepriekš.

Iepriekšējās četras sezonas Marks Vēbers vasaras periodā vienojās par līguma pagarināšanu ar “Red Bull” uz vienu sezonu. Pie sarunu galda abas puses sēdīsies arī šogad un Dītriha Matešitca simpātijas attiecībā uz austrālieti garantē vismaz to, ka Vēberam ir iespēja palikt komandā 2014.gadā.

Pēc Malaizijas GP incidenta gaismā parādījās abu “Red Bull” pilotu domstarpības, kas epizodiski bija nojaušamas jau vārākas sezonas. Arī brīdī, kad Vēbers trasē nelaida garām savu komandas biedru Brazīlijas GP, kur Fetels cīnījās par titulu ar Fernando Alonso, vai brīdī, kad komanda Fetela intereses nostādīja virs Vēbera interesēm.

Lai kādi arī būtu iemesli, šobrīd nevienu neizbrīnītu, ja Vēbers vairs nav reālākais kandidāts uz vietu “Red Bull” 2014.gada sezonā. No otras puses “Red Bull” komandai lēmums nenāksies viegli, jo austrālieša sniegums šo gadu laikā attiecībā pret, iespējams, talantīgāko mūsdienu pilotu ir bijis lielisks. Kā ziņo “Autosport”, kopš 1999.gada Vēbers ir izcīnījis 72.3% no Fetela punktu krājuma. Ieskaitot arī 2011.gada sezonu, kad vācietis bija tālu visiem priekšā.

Kas tas ir reālākie kandidāti uz Marka Vēbera vietu?

[column size=”1-3″]

DANIELS RIKJARDO

Ķīnas GP laikā austrālietis sevi parādīja no labākās puses un izcīnīja karjeras labāko panākumu – 7.vietu. Nav šaubu par viņa ātruma īpašībām – “Red Bull” simulatorā viņš joprojām ir ātrākais no visiem jauno pilotu programmas dalībniekiem. Ja viņš spēs saglabāt sniegumu līmenī visu atlikušo sezonu, Rikjardo būs pirmais rindā.
[/column]

[column size=”1-3″]

ŽANS ĒRIKS VERŅĒ

Verņē tiek ļoti augstu vērtēts komandas iekšienē, kur uzskata, ka farncūzim ir lielāks potenciāls nekā Rikjardo. Taču tagad viņš ir uzsācis otro sezonu Formulā 1 un vairs nedrīkst atļauties dīvainas kļūdas un snieguma kritumus. Ja francūzim tas izdosies un progress atspoguļosies arī punktos, viņam izredzes būs ne mazākas kā Rikjardo.

[/column]

[column size=”1-3″ last=”1″]

Foto: Aldis Putniņš

NIKO HILKENBERGS

Šobrīd jaunais vācietis ir labākais pieejamais kandidāts, kas nav piesaistīts kādai no lielajām komandām. Turklāt viņa sniegumā saskatāmas arī pazīmes, kas norāda uz pasaules čempiona kalibra pilotu. Tieši tas var viņu iegāzt – varbūt Niko tiks uzskatīts par pārāk labu, lai spēlētu otro vijoli Sebastiana Fetela solo koncertā.

[/column]

[column size=”1-3″]

Foto: Lotus/LAT

KIMI RAIKONENS

Somu pilots ir pieejams uz 2014.gada sezonu un izskatās, ka šobrīd viņš nav tālu no formas, ko demonstrēja savos labākajos gados “McLaren”. Kimi “Lotus” jūtas kā mājās, tomēr ilgtermiņa finansu nākotne Enstonas vienībā nav droša un “Red Bull” variants šajā ziņā ir vilinošs. Turklāt Kimi neiesaistās psiholoģiksajās spēlēs – viņš varētu efektīvi operēt blakus jebkura kalibra pilotam.

[/column]

[column size=”1-3″]

Foto: Red Bull/Getty

ANTONIO FĒLIKSS DA KOSTA

Nākamais pilots (aiz Rikjardo un Verņē) garajā “Red Bull” jauno pilotu attīstības programmas rindā. Tomēr iespējams tieši portugālis šobrīd ir vislabākais no viņiem visiem – sasniegumi un attieksme ir fenomenāli. Tomēr iesēdināt debitantu uzreiz “Red Bull” būtu pārdrošs, lai arī apsveicams, solis. Visdrīzāk gan Da Kosta nākamgad būs “Toro Rosso” sastāvā.

[/column]

[column size=”1-3″ last=”1″]

ROMĒNS GROŽĀNS

Viņš ir tālu rindā, tomēr francūža ātruma īpašības 2012.gada sezonā ļoti atzinīgi novērtēja “Red Bull” vadība. Ja Grožānam izdosies turpināt izvairīties no kļūdām un viņš spēs atgriezties Raikonena līmenī, tad var kļūt par pretendentu uz Vēbera vietu. Vispirms gan francūzim jāatgūst pārliecība divcīņās, kuras, piesardzības dēļ, šobrīd pārāk viegli zaudē.

[/column]

1 KOMENTĀRS

  1. Hulkenbergs ir reālākais kandidāts uz Ferrari nevis Red Bull, kaut gan turpat RB listē viņš ir.

    Raikonens + Fetels? Neviens no viņiem negribēs piekāpties. Varētu sanākt Prosta + Senna variants.

    Par da Kostu pareizi teikts, ka visdrīzākais, ka viņš būs Toro Rosso komandā.

    Ja Vernjē un Rikardo neprogresēs, tad viņi nekur tālāk netiks.

    Grožāns tiešām ir kā pēdējais variants no šiem sešiem.

    Brīnos, ka nav pieminēts Buemī.

  2. Fettels talantīgākais mūsdienu F1 pilots?
    Ja F1 nebūtu tādi cilvēki kā Alonso, Hamiltons un Raikonens, tad jā, varētu piekrist, bet lai teiktu, ka Fettels kaut pa mata tiesu ir labāks vai talantīgāks par kādu no šiem…
    Tas pats Montoija, kas F1 pārāk ilgi neaizkavējās, bija (vēl joprojām ir) ļoti liels talants.
    Te jau drīzāk jārunā par katra simpātijām, tomēr viņi visi četri ir tik līdzīgi savā līmenī un talantā, ka nosaukt kādu par talantīgāku būtu necieņas izrādīšana pārējiem.

  3. Nu, es teiktu, ka vislielākā vajadzība uz vietu RedBull ir Rosbergam. Ja viņš vēl grib kaut kur izsisties, tad no Meršiem ir jākratās projām, jo tur viņam braukt nedos. No minētajiem es arī domāju, ka reālākais ir Hulkenbergs. Viņam gan nenāktu par sliktu vēl vienu gadiņu nomocīt ar Sauber, bet var arī uzreiz taisīt lēcienu.

    • par Rosbergu – nav jau nozīmes ko grib pilots – Robergs vai cits, visu izsaka ko grib komanda…nu ņemam ka nebūs Wēbers kas pirmdien runā ar Dītrihu, tad reālākais ir Ricciardo, Žils Verns varbūt ir ātrāks, bet Dans ir tehniski ĻOTI spēcīgs,kā Wēbers, tā ka lieku uz vienmēr smaidīgo Rcciardo. Mans favorīts pēc Wēbera demisijas

      • cereesim ka tomeer Kimi pievienosies. tas buutu veesturisks tandeems komaa ar Sebu. dziitu viens otru kaa aptrakushi uz priekshu. liidzjuteejiem konfekte buutu, lai arii kursh no diviem favoriits.

  4. Es nedaudz nesapratu šito par Grožānu:
    “.. izvairīties no kļūdām un viņš spēs atgriezties Raikonena līmenī, tad var kļūt par pretendentu uz Vēbera vietu.”

    Kad viņš ir bijis Raikkonena līmenī? Es esmu izlaidis kādu sezonu?