Foto: Daimler/Hoch ZweiBalstoties uz piektdienas treniņbraucienos iegūtajiem datiem, Bahreinas GP kvalifikācijas uzvarētājs Niko Rosbergs no “Mercedes” komandas šaubās, vai viņam būs pa spēkam noturēt pirmo vietu arī sacensībās.

“Rītdienas sacensībās mēs vairs nebūsim tik ātri, ja šodienas sniegumu salīdzina ar citām komandām,” pēc kvalifikācijas teica Rosbergs. “Piektdien nebija iespējams noteikt, kura komanda ir pati ātrākā, sevišķi īsajās distancēs. Mums bija problēmas ar ātrumu, bet komanda pa nakti ir labi pastrādājusi.”

Rosbergs kvalifikācijas trešajā kārtā veica divus lidojošos apļus un ar katru no tiem būtu pieticis, lai izcīnītu pirmo vietu.

“Lai arī izcīnītais rezultāts ir lielisks, sacensībās nebūs viegli, jo paredzam aizmugurējo riepu pastiprinātu nodilumu,” skaidro vācietis. “Jau piektdien redzējām, ka sacīkšu režīmā neesam tik ātri kā citi un pat ne tik ātri kā ieprieksējos posmos. Mūs sagaida spēcīga konkurence, tāpēc nezinu, vai mums pietiks ātruma lai uzvarētu. Taču es mēģināšu to izdarīt.”

Rosbergs līdz šim no “pole position” startējis tikai reizi, 2012. gada Ķīnas GP, kad viņam izdevās izcīnīt savu līdz šim vienīgo uzvaru.

No otrās pozīcijas svētdien startēs pasaules čempionāta līderis Sebastians Fetels no “Red Bull” komandas. Viņš pēc kvalifikācijas atzina, ka Rosbergu nebūtu apsteidzis pat ar pilnībā perfektu apli, raksta “autosport.com”. Savukārt trešās starta vietas ieguvējs “Ferrari” pilots Fernando Alonso ir pārliecināts, ka viņam sacīkšu režīmā būs ātrāka formula kā šodien, tāpēc nav satraucies, ka nestartēs no pirmās rindas. Alonso turklāt neveica pēdējo apli, jo saprata, ka ir lēnāks kā iepriekš un tādā veidā mazliet sataupīja riepas.

1 KOMENTĀRS

  1. nu ko. aizvien vairaak izskataas ka Rosbergs ir ljoti augstas klases pilots. speej konkureet ar Hamiltonu gan kvalifikaacijaa, gan saciikstee.

    velti pagaajushogad savas smirdoshaas mutes virinaaja Shuumahera noliceeji. sanaak ka vinjsh savaa cieniijamaa vecumaa sepeeja braukt visaugstaakajaa liimenii.