Foto: FerrariNo nākamā gada Formulā 1 atkal varēs veikt testu braucienus sezonas laikā, kopumā astoņas dienas, ziņo itāļu prese.

Laikraksts “La Gazzetta dello Sport” vēsta, ka pirms divām nedēļām Monako tikusi panākta vienošanās par testu atļaušanu sezonas laikā, lai gan ne visas komandas iestājušās par to. Testi notiks četras reizes, pa divām dienām katra, kas nozīmē, ka kopumā sezonas laikā tiks aizvadītas astoņas papildus testu dienas. Komandām tas izmaksās papildus piecus līdz desmit miljonus eiro.

Šāds lēmums lielā mērā pieņemts tādēļ, ka no 2014. gada visas komandas startēs ar jaunās paaudzes turbo motoriem, kuri sākotnēji noteikti nebūs perfekti un tos nāksies attīstīt. Tāpat vairs neizveidotos situācija, kad komandas nevar uzlabot mašīnu, lai to labāk pielāgotu prasīgajām riepām.

“Ferrari” komanda bija nākusi klajā ar kādu interesantu ierosinājumu, cenšoties panākt, lai vēja tunelī pavadīto darba laiku, aerodinamikas testus taisnēs un izbraucienus trasē, kas paredzēti reklāmas nolūkiem, varētu iemainīt pret reālām testu dienām sacīkšu trasē. Tomēr šis priekšlikums ticis noraidīts.