Foto: Ferrari

Austrālijas GP varētu zaudēt sezonas atklāšanas posma godu. Silverstonā komandas atkal izmēģinās jaunās ‘Pirelli’ riepas. Marks Vēbers kontrolē situāciju attiecībā uz “Red Bull” līguma srunām.

Grand Prix posma organizatori Melburnā varētu zaudēt savu sezonas atklāšanas statusu, ziņo britu prese. Bahreinas GP posms jau 2014.gadā visdrīzāk atklās Formula 1 sezonu, kurā ļoti iespējams būs 21 sacīkste. Pēc neoficiālas informācijas jaunajā kalendārā Bahreinas GP iesāks sezonu jau marta sākumā, kas ir pāris nedēļas agrāk par laiku, kad tradicionāli sezona sākas Austrālijā. “The Sunday Herald Sun” ziņo, ka Bahreinas GP notiks 2.martā, bet Austrālijas GP 16.martā. Kalendāram 2014.gadā pievienosies Krievijas un Ņūdžersijas posmi, bet oficiāli jauno kalendāru FIA plāno apstiprināt jau augustā.

Arī šīs nedēļas nogales laikā Lielbritānijas GP komandas varēs izmēģināt “Pirelli” prototipa riepas, kuras plānots laist apritē uz Beļģijas GP posmu. Riepas, kuru īpašības ir līdzīgas 2012.gada riepām, varēs izmantot  abās piektdienu treniņu sesijās Silverstonā. Kanādas GP laikā lietus piektdienas treniņos neļāva pilnvērtīgi izmēģināt jaunās riepas un tādejādi to ievieša tika atlikta uz Beļģijas GP. Nevar aizmirst, ka Lielbritānijas GP laikā tiks izmantotas cietā un vidējā sastāva riepas, kas ir ļoti konservatīva un piesardzīga izvēle. Tomēr “Pirelli” sporta nodaļas boss Pols Hemberijs atzīst, ka sausas sacīkstes gadījumā mēs varētu sagaidīt trīs līdz četru boksu apmeklējumu sacīksti.

Marks Vēbers ir paziņojis, ka šobrīd sarunās par jaunu līgumu ar “Red Bull” komandu ‘bumba ir viņa laukuma pusē’. “Mans uzdevums ir turpināt demonstrēt labu sniegumu, jo pretējā gadījumā es vairs nekontrolēšu situāciju un komanda atradīs piemērotāku pilotu,” Vēbers paziņoja intervijā Austrālijas “Sky Sports Radio”. “Es turpinu sazināties ar Dītrihu Matešicu un apliecinu, ka mans motivācijas līmenis joprojām ir ļoti augsts.” Tostarp Helmuts Marko, ar kuru Vēberam nav īpaši tuvas attiecības, paziņoja, ka Sebastiana Fetela komandas biedra liktenis tiks izlemts augusta pārtraukuma laikā.

1 KOMENTĀRS

  1. “Es turpinu sazināties ar Dītrihu Matešicu un apliecinu, ka mans motivācijas līmenis joprojām ir ļoti augsts.” Tostarp Helmuts Marko, ar kuru Vēberam nav īpaši tuvas attiecības, paziņoja, ka Sebastiana Fetela komandas biedra liktenis tiks izlemts augusta pārtraukuma laikā.
    ____
    Marko ar kādu citu ir “īpaši tuvas” attiecības? Vai vnk gribējās bik’ uzkurināt kaislības?
    Nu, ir Fetels #1 komandā.
    Viņš to ir izpelnījies ar trim kausiem pēc kārtas!!!