Foto: Aldis Putniņš

Felipem Masam trūkst stabilitātes, lai viņš startētu tādā vadošā komandā, kāda ir “Ferrari”, uzkata BBC un “Autosport” tehniskais eksperts Gerijs Andersons.

Brazīlietim šobrīd ir mazāk kā puse no Fernando Alonso punktu skaita (123 pret 57) un turklāt Masa ir pieļāvis rupjas pilotēšanas kļūdas visos pēdējos četros posmso, kas Lielbritānijā, Monako un Kanādā noveda pie avārijām.

“Es nedomāju, ka Masa ir par lēnu – ar viņa ātrumu viss ir kārtbībā,” paziņoja bijušais “Jordan” “Stewart” un “Jaguar” komandu tehniskais direktors Gerijs Andersons. “Es domāju, ka viņš ir pārāk nestabils. Savās labākajās dienās viņš ir ļoti ātrs pilots, taču problēma ir tā, ka mēs nekad nezinām, kad tā diena pienāks.”

“Viņš nejūt mašīnas spējas un iespējas,” turpināja Andersons. “Viņš bieži pārcenšas un tas noved pie kļūdām. Kad mašīna ir labi noregulēta, viņš ir ātrs un spēj nodrošināt labus rezultātus. Taču viņa sniegums ir pārāk nestabils, lai viņš turpinātu startēt tāda līmeņa komandā, kāda ir “Ferrari”.”

Tāpat Andersons atzina, ka “Ferrari” būtu vērtīgi pastiprināt savu tehniskā departamenta personālsastāvu. Labākais veids, kā to izdarīt ir nolīgt bijušo “Lotus” tehnisko direktoru Džeimsu Elisonu.

“Šobrīd komandā trūkst ideju, kā uzlabot mašīnu,” skaidroja Andersons. “Viņiem nav skaidrs, kāpēc pērn mašīna nebija līmenī un viņi nav pārliecināti, kāpēc šogad mašīna ir konkurētspējīga. Kā tādā situācijā var domāt par progresu? Viņiem vajadzīgi vairāk cilvēki, kas ģenerē idejas. Es domāju, ka Džeimss Elisons ir ceļā uz komandu un viņš tai būs ļoti labs papildinājums. Taču Elisonam “Ferrari” ir jāspēj strādāt pēc sava plāna un idejām. Ja viņi sasies Elisona rokas, tad komanda vienkārši tērēs savu un viņa laiku.”

1 KOMENTĀRS

  1. bez komentaariem par MAS. dazas peedeejaas avaarijas ir tik diivainas, ka gluzi neviljus jaasaak atmineeties bleenju staasti par baltiem pulveriem..

    attieciibaa uz tiima stiprinaasanu – IMHO probleemas ‘sakne’ ir pasaa galvgalii. MBA diploms ir laba lieta, bet racing tiima vadiisanai vajag veel so to, un, peec visa spriezot, ‘Domenikali nav tas viirs, kas reiz bija Dz.., tpu, Zans Todts..'(c)

  2. Piekritu austin tev:) zhans tods ross browns,rory byrns.vot tie ir kas paceela ferrari.bet es ticu,pienaaks reiz taa dieninja,un kvalifikacijas rezultati buus spiidoshi. labi ka sacikstes rezhima ferrari raada labus rezultaatus. ta ka ferrari daudz naudinjas,vinjiem vajadzeetu noliigt profinjus labaakus. pag vai tad tas bijushais lotos darbinieks ir uz briivaam kaajaam????????

  3. Man gan šī diskutēšana par un ap Ferrari škietamajām neveiksmēm, vainīgo meklēšana utt. liekas nedaudz nevietā. Tas ir rezultāts tam, ka kopš 90-to gadu beigām un līdz pat 2007.g. komanda bija uz fenomenāla viļņa, izcīnot 6 čempiona titulus un bezmaz pusi no visām savām GP uzvarām. Iestājās pieradums un ilūzija, ka tas ir normāli un tā tam jābūt vienmēr. Tomēr visi triumfālie periodi reiz beidzas. Atcerēsimies, ka pēc uzvaras 79.g. čempionātā Ferrari nespēja tikt pie titula veselus 20 gadus un netrūka sezonas, kad jau pāris uzvarētas sacīkstes tika uzskatītas par normu. Tuklāt tas nebija tāpēc, ka komandā strādā galīgie amatieri, trūkst naudas vai nolīgti švaki piloti.
    Tā kā viss rit savu loģisko gaitu un nav ko lēkt ārā no biksēm. Re, McLaren nupat iekrituši bedrē, arī Red Bull dominance nebūs mūžīga. Tad arī atkal radīsies izdevība izvirzīties priekšā citiem.

  4. Ferrari īstenībā ir ļoti grūti turēt līdzi jo visi galvenie racing brains ir Anglijā Motorsport Valley un kautkādu iemeslu pēc uz Itāliju neviens tā īsti negrib celties. Vot tad nākas viņiem lāpīties ar to ko var dabūt. Tad kad tur bij Ž.T., R.B., R.B., M.Š. un co, tad tur Itālijā bij ekonomikas bums utt, viss zēla i plauka a tagad neviens tur negrib. I tie paši kas ir mūk uz Meršiem utpr. Nav tur viņiem Itālijā tech ģēniju, NAV

    • nu nezin vai tur italjaaniesu vaajajai ekonomikai buus kaut cik nebuut izskirosa noziime.

      tas vairaak izskatiijaas peec sinjora Domenicali (MBA) apzinaatas politikas pirms kaadiem gadiem, tik valjaa no paarpalikusajiem aarzemniekiem un visos spices amatos salikt saveejos.