Foto: Aldis Putniņš

Lai gan šodien trasē klusums, paddokā un boksos kūsā dzīvība – komandas gatavojas, žurnālisti tincina pilotus un skatītāji tiek pie kāruma.

Nepilnas diennakts pārbrauciens ar auto un esi Hungaroringā. Izklausās vienkārši, bet nogurums pamatīgs, lai arī nebiju vienīgais šoferis. Brīnumainā kārtā Budapeštas apkārtnē bija apmācietis un pēcpusdienā Hungaroringa paddokā pat uzlija lietus, kas gan uzreiz iztvaikoja uz karstā asfalta. Tad par sevi lika manīt karstums – pat 17:00 pēc vietējā laika Ungārijā ir karstums, kas cilvēkiem no ‘skarbiem ziemeļiem’ liek justies nekomfortabli. Lai viss kļūtu vēl interesantāk – nedēļas nogalē sola pamatīgu karstuma vilni, līdz par 40°C.

Galvenais dienas uzdevums man bija individuālā intervija ar Romēnu Grožānu (daļa būs laikrakstā “Diena”, pilnā apjomā F1LV E-Žurnālā) un uz to ierados pietiekami pieklājīgi ģērbies, kamēr vēlāk tā vien gribējās uzvilkt šortus, T-kreklu un iešļūcenes, kas preses centrā, šķiet, neskaitās īpaši laba gaume.

Kā jau minēju virsrakstā, viens no dienas īpašajiem notikumiem bija Kimi Raikonens, kuram uzskrēju jau tunelī, kad viņš ieradās trasē ar savu “Renault Clio”. Tikai 10min vēlāk Kimi jau sēdēja FIA preses konferencē un ar košļājamo gumiju mutē atbildēja uz viņu garlaikojošiem jautājumiem. Vēlāk satiku Kimi arī “Lotus” motormājā, kur ēdot “Magnum” saldējumu viņš sarunājās ar somu preses pārstāvjiem. Tāda sajūta, ka viņš savu monotono runas manieri īpaši trenē mājās pie spoguļa.

Kā jau rakstīju iepriekš, sestdien Hungaroringa trasē plānota Latvijas līdzjutēju tikšanās un neliels bariņš jau ir pieteikušies. Ar aktīvākajiem no viņiem satikos jau šodien pēc viņu pitwalk izklaides. Daži no viņiem ir līdzjutēji ar pamatīgu stāžu – uz Ungārijas GP atbraukuši jau 11to reizi!

1 KOMENTĀRS

  1. Pro, Taisnība – vienīgi negatavojos vispār tur bildēt, kad priekšā izleca Kimi ar savu Makia T-kreklu, kuru arī, protams, nevar redzēt 🙂

    mansell, šeit tomēr visi ir garās biksēs un brīvu vaļu ļauj tikai krekla izvēlē. Šodien esmu šortos – man vienalga, jo sola 40° un jau no rīta 9:00 bija 29°C.