“Pirelli” ir pārliecināti, ka “Mercedes” komandas sniegums, ko tā nodemonstrēja Ungārijas GP, nav saistīts ar jaunajām riepām, bet gan pašas komandas progresu.

Luiss Hamiltons izcīnīja pirmo uzvaru “Mercedes” sastāvā, lai gan lielais karstums iepriekš bija radījis pamatīgas problēmas vienībai ar riepu noturēšanu pie dzīvības. Nevar aizmirst, ka tieši uz šo posmu “Pirelli” pārgāja uz 2012.gada konstrukciju riepām, tomēr kompānijas sporta nodaļas boss Pols Hemberijs ir pārliecināts, ka tam nav sakara ar “Mercedes” progresu.

“Tas ir kaut kas, ko viņi uzlabojuši savā mašīnā,” Hemberija paziņoja intervijā “Austosport”. “Mēs visi skatījāmies sacīksti un gaidījām mirkli, kad viņiem sāksies problēmas, taču tas nenotika. Tas bija pārsteigums arī mums. Karstums bija milzīgs un visiem bija problēmas. Augstā temperatūra izplatās pa riepu, taču tas nav atkarīgs no pašas riepas konstrukcijas – mēs varam mainīt to, cik vien vēlamies, taču nevaram ietekmēt karstuma izplatīšanos riepā.”

Pēc Hemberija domām, tas bija tikai laika jautājums pirms “Mercedes” atrisinās savas problēmas un spēs arī sacīkstēs demonstrēt to formu, kas bija redzama kvalifikācijā. Nevar aizmirst, ka komanda jau septiņas reizes šogad izcīnījusi pirmo starta pozīciju, taču guvusi tikai trīs uzvaras.

“Mašīnai ir ātrums un tiklīdz viss nostājas savās vietās, “Mercedes” ir kļuvuši ļoti konkurētspējīgi arī sacīkstē,” skaidroja “Pirelli” sporta boss. “Ungārijā viss nostrādāja, tagad gaidīsim Spa. Ja viņi saglabāt ātrumu un iegūs stabilitāti, tad kļūs par vadošajiem spēlētājiem.”

1 KOMENTĀRS