Foto: Aldis Putniņš

Pēc “Red Bull” lēmuma nolīgt Danielu Rikjardo, Kimi Raikonens skatās “Ferrari” virzienā, kur vēlas atgriezties jau 2014.gada sezonā, apgalvo Edijs Džordans.

Džordans, kurš savulaik pirmais prognozēja Mihaela Šūmahera atgriešanos un Luisa Hamiltona pievienošanos “Mercedes” komandai, ir paziņojis, ka Raikonena atgriešanās “Ferrari” oficiāli varētu tikt apstiprināta jau Itālijas GP laikā Moncā.

Kamēr “Ferrari” noliedz, ka lēmums jau pieņemts, Kimi Raikonena menedžeris Stīvs Robertsons BBC paziņoja, ka sarunas ar “Red Bull” ir pārtrauktas un viņš skatās citu komandu virzienā: “Kimi ir brīvais aģents, viņam joprojām ir ļoti labas izvēles iepsējas uz nākamo gadu.”

Pēc Edija Džordana domām, Raikonens par prioritāti bija uzlicis mērķi pievieoties “Red Bull” komandai, tomēr tagad, kad sarunas beigušās, pievērsies “Ferrari” komandai, kurā izcīnīja savu vienīgo čempiona titulu 2007.gadā. BBC Sport ziņo, ka “Farrari” vadība vēlas Felipi Masu nomainīt ar Kimi Raikonenu, tomēr pretestību izrāda prezidents Luka di Montidzemolo, jo tā būtu savas kļūdas atzīšana – savulaik 2009.gadā “Ferrari” atpirkla Raikonena nevis Masas līgumu, lai varētu ievest komandā Fernando Alonso.

1 KOMENTĀRS

  1. Nu tad Ferrari tāāā Raikonenu jāmīl – atlaiž ar Mega kompensāciju un pēc dažiem gadiem ņem atpakaļ ! Nu b …
    Slikti jau nebūtu. No otras puses nākošgad daudz tehnisko izmaiņu un mašīnām būs visādas “bērnu slimības” – kā saka jāregulējas, a tev Kimī un Alõ kā braucēji – abi dārgi un dusmīgi, ja mašīna neiet ! Un Kimī ļoti “daudzrunīgs”.
    Es Sarkano vietā uz kādu gadu Massas vietā būtu paņēmis Weberu – viņš būtu pateicīgs un laimīgs, ka kāda Top komanda viņam iedod iespēju vēl pabraukt ! + viņš ir pieredzējis un mīl darboties auto regulēšanā un analīzē + Sarkanie redzētu kā Weberam iet, salīdzinot ar Alonsõ – varētu vilkt kādas paralēles ar vācu puiku ! Un Webers es domāju, ka nāktu par mazāku naudiņu nekā Kimī, kuram tiešām fantastiski iet un piedāvājumu netrūkst !

    http://www.youtube.com/watch?v=TN7_TiCBmbs

    … bet tas ir Ferrai – itāļi izvēlas braucējus, paļaujoties uz sirdi un dvēseli, nevis aprēķiniem !

  2. Let’s Wait And See.. (c)

    Ja vien motormājas bāriņā ir zināma kvota ar Finlandia jeb tā analogu produktu, methinks ka sarkanajai skudērijai ir reāla iespēja ietaupīt uz pilota #1 okladu.
    Nelaime tik, ka līdz ar pilotu #1 aizietu arī titulsponsors, droši vien.. A varbūt titulsponsora aiziešana/noiešana_pa_burbuli jau ir noticis fakc..?

  3. nu ko lai saka, lūk arī Edijs ar bumbu! Nez, kautkā dīvains būtu ALO/RAI tandēms. Varbūt ka spēlītes vēl nemaz nav galā, kautkā izvairīgi RB RIC sakarā…Un nevar izslēgt DIR un HUL sparingā par sarkano sēdekli. Mož vēl kāda bumba ko gaidīt?

    • Tas varētu notikt tad, ja būtu kāda brīva vakanta vieta, kur Alonso doties. Nez vai Alonso būs ar mieru pamest Ferrari lai dotos uz Lotus. Kaut vai tāpēc vien, ka Lotus viņam nevarēs samaksāt pat pusi no tā ko maksā Ferrari.
      Domāju, ka notiks neticamais un Ferrari brauks divi lieliski piloti – Alonso un Kimi.