Foto: RedBull/GettyAr absolūti dominējošu sniegumu leģendārajā Moncas trasē notikušajos Itālijas “Grand Prix” kvalifikācijas braucienos sestdien uzvarēja “Red Bull” komandas pilots Sebastjans Fetels, kurš šobrīd atrodas ceļā uz jau ceturto F1 titulu pēc kārtas.

Fetels izšķirošajā kvalifikācijas kārtā varēja pat neveikt pēdējo apli, jo jau ar pirmo mēģinājumu sasniegtais rezultāts 1:23.859 būtu nodrošinājis pirmo starta vietu. Tomēr tobrīd viņš to vēl nezināja un pēdējās minūtēs devās trasē kopā ar pārējiem deviņiem konkurentiem. Taču neviens no viņiem pārspēt šo uzlikto latiņu nespēja, vien pats Fetels kvalifikācijas ātrāko apļa laiku uzlaboja līdz 1:23.755.

No pirmās rindas svētdien Itālijas “Grand Prix” izcīņu sāks divas “Red Bull” formulas, jo otrajai starta vietai kvalificējās Marks Vēbers, kurš gan nešķita pietiekami spēcīgs, lai kādā brīdī sacenstos par pirmo vietu – Fetels bija ātrākais gan pirmajā, gan otrajā kvalifikācijas kārtā. Toties pārsteidza Niko Hilkenbergs no “Sauber”, kurš visai necerēti tika līdz trešajai kārtai un vēl necerētāk izcīnīja trešo starta vietu.

“Ferrari” komanda, salīdzinot ar citiem F1 posmiem, šajā reizē jau izskatījās cerīgāk, lai gan ceturtā un piektā starta vieta noteikti nav tas, kas īpaši sajūsmināja vietējos līdzjutējus. Felipe Masa šoreiz izšķirošajā brīdī pamanījās būt ātrāks un startēs ceturtais, bet Fernando Alonso – aiz viņa. Sestā starta vieta Niko Rosbergam.

Otrs “Mercedes” pilots Luiss Hamiltons jau otrajā kvalifikācijas kārtā izlidoja no trases izejā no pēdējā līkuma. Brits paspēja atgriezties boksos, taču vēlāk vairs nespēja veikt pietiekami ātru apli, lai iekļūtu labāko desmitniekā. Pēdējā kvalifikācijas kārtā neiekļuva arī “Lotus” pilots Kimi Raikonens, kurš pēdējā brīdī otrajā kārtā atkrita uz 11. vietu.

Itālijas “Grand Prix” kvalifikācijas rezultāti

Vieta Pilots Komanda Laiks
1. Sebastian Vettel Red Bull-Renault 1:23.755
2. Mark Webber Red Bull-Renault +0.213
3. Nico Hulkenberg Sauber-Ferrari +0.310
4. Felipe Massa Ferrari +0.377
5. Fernando Alonso Ferrari +0.387
6. Nico Rosberg Mercedes +0.437
7. Daniel Ricciardo Toro Rosso-Ferrari +0.454
8. Sergio Perez McLaren-Mercedes +0.747
9. Jenson Button McLaren-Mercedes +0.760
10. Jean-Eric Vergne Toro Rosso-Ferrari +4.295
11. Kimi Raikkonen Lotus-Renault
12. Lewis Hamilton Mercedes
13. Romain Grosjean Lotus-Renault
14. Adrian Sutil Force India-Mercedes
15. Pastor Maldonado Williams-Renault
16. Paul di Resta Force India-Mercedes
17. Esteban Gutierrez Sauber-Ferrari
18. Valtteri Bottas Williams-Renault
19. Giedo van der Garde Caterham-Renault
20. Charles Pic Caterham-Renault
21. Jules Bianchi Marussia-Cosworth
22. Max Chilton Marussia-Cosworth

1 KOMENTĀRS

  1. Paskaidrojums tev Austin power —-> За счет слипстрима в Монце можно отыграть десятую или полторы десятых секунды, поэтому все стараются его использовать. tapeec taa ari bija fraaze:)! ka tik nolikt Ferrari.!!