Foto: Ekrānšāviņš

Marks Vēbers un Fernando Alonso ir saņēmuši brīdinājumu par rīcību pēc Singapūras GP finiša. Vēbera gadījumā šis brīdinājums nozīmēs zaudētas desmit starta pozīcijas jau Korejas GP laikā.

Pēc Vēbera izstāšanās pēdējos Singapūras GP apļos, Fernando Alonso nolēma apstāties un piedāvāt taksometra pakalpojumus, aizvedot Vēberu atpakaļ uz boksiem. Tomēr ar šo rīcību abi pārkāpa noteikumus: Fernando Alonso nedrīkstēja apstāties bremzēšanas aplī, bet Markam Vēberam nebija tiesību doties trasē bez atļaujas.

Jau pēc sacīkstes finiša tiesneši nolēma abiem piespriest brīdinājumu un ņemot vērā, ka Vēberam tas jau bija trešais šajā sezonā, tad automātiski austrālietis saņem 10 starta pozīciju sodu uz nākamo posmu. Pirmais brīdinājums Vēberam bija Bahreinā par sadursmi ar Niko Rosbergu, bet otrais Kanādā par pārāk lielu ātrumu dzelteno karogu laikā.

Vēbers devās trasē pie Alonso formulas, lai gan trases tiesneši viņam to neļāva. Tobrīd kopā ar Alonso goda aplī atradās arī Kimi Raikonens, kurš arī piebremzēja 7.līkumā, tomēr turpināja ceļu. Brīdī, kad Vēbers iekārtojās uz “Ferrari” formulas sāna, garām brauca arī Luiss Hamiltons, kuram nācās pārbraukt pāri apmalēm, lai izvairītos no stāvošās mašīnas un mirkli vēlāk arī Niko Rosbergs, kuram arī vajadzēja veikt piespiedu manevru.

Nevar aizmirst, ka tā nav pirmā reize, kad piloti viens otru izvizina pēc sacīkstes. 1991.gadā Lielbritānijas GP laikā Naidžels Mansels atgādāja atpakaļ uz boksiem Airtonu Sennu, kad brazīlieša “McLaren” beidzās degviela. Savukārt 1995.gadā Mihaels Šūmahers Kanādā izvizināja Žanu Alezī, kad francūzis bija izcīnījis savu vienīgo uzvaru un palicis trases malā bez degvielas.

Drošības kameru video

1 KOMENTĀRS

  1. Vienmēr atcerēšos, kā 1995.gada Kanādas GP manu favorītu Ž.Alezī savā Benetonā veda M.Šūmahers. Uzskatu, ka tas ir muļķīgi piešķirt šādus sodus – šādi skati paliek vēsturē.
    No otras puses, ir mazliet bīstamība.

  2. Sodu – brīdinājumu jau arī saņēma abi. Tikai Vēberam tas jau bija trešais. Varbūt jau, ka pareizi, tikai ir sīka problēma, ka nav šajā jautājumā konsekvences, visu laiku uz šāda tipa pārkāpumiem kā apstāšanās bremzēšanas aplī, vai arī apstāšanās parka pamešanu pirms svēršanās ir skatījušies caur pirkstiem. 🙂

  3. viss jau itkā pareizi, bet frāze ‘bez tiesnešu atļaujas’ gan nav īsti vietā – nekur nebija redzams ka kāds tiesnesis būtu vispār bijis tuvumā un mēģinājis Marku atturēt(vai varbūt viņš – Marks- jau bija atkāvies no viņiem?)

      • “For [Alonso] and me to receive reprimands for our actions after the race it is comical to say the least,” Webber wrote on Twitter. “Great moment, and fans loved it. And while I’m at it, contrary to reports, there was no interaction at all with any track officials after we put the fire out.”

  4. Veči, ko te diskutēt par drošību, par konsekvenci utt. Ir absolūti skaidrs, ka šeit kārtējo reizi runa iet par organizatoru varas izrādīšanu un pilotu vietas ierādīšanu. Ir jāfinišē, truli jānobrauc bremzēšanas aplis (kura laikā vari iebļaut rācijā “thank you, good job”), jāiebrauc boksos, jāizlien no mašīnas, jāapkampjas ar mehāniķiem, caur plaudējošām meitenēm jāuzkāpj uz pjedestāla, jāsaņem balva, truli jāatbild uz rutīnas jautājumiem un viss – tinies, jo TV pārraide beigusies. Solis pa labi, solis pa kreisi – tā ir nepakļaušanās, nesankcionēta improvizācija un SODS!