Foto: MotoGP.com

Svētdien, 29.septembrī, „Viasat” sporta kanāls „Viasat Sport Baltic” (VSB) pārraidīs MotoGP Pasaules čempionāta motošosejā Aragonas Lielās Balvas izcīņu. Nenokavējiet MotoGP tikai kanālā „Viasat Sport Baltic”!

Horhe Lorenco, uzvarot MotoGP klases pēdējos divos posmos Silverstonā un Misano, ir parūpējies, lai Aragonas GP tiktu gaidīts ar zināmu nepacietību. Vai Pasaules čempions varēs uzvarēt trešo reizi pēc kārtas? Un pat, ja Lorenco uzvar, vai kopvērtējuma līderis Marks Markess trešo reizi pēc kārtas finišēs otrais, tādejādi saglabājot pietiekami lielu pārsvaru – Markesam ir 253, Lorenco 219 punkti. 219 punkti ir arī Dani Pedrosam, kurš ir vienīgais no aktīvajiem MotoGP klases braucējiem, kas Aragonā jau uzvarējis. Motorland Aragón trasē Pasaules čempionāts notiek kopš 2010.gada, un pirmās divas sezonas ātrākais bija austrālietis Keisijs Stouners, bet pagājušajā sezonā uzvaru svinēja Pedrosa.

Moto2 klasē iepriekšējā posmā Misano uzvarēja Pols Espargaro, samazinot kopvērtējuma līdera Skota Redinga pārsvaru līdz 23 punktiem. Espargaro Aragonā uzvarēja arī 2012.gadā.

Un arī Moto3 klasē Sanmarino GP kopvērtējuma līderis Luiss Saloms finišēja aiz seviem sekotājiem 4.vietā – pirmais bija Alekss Rinss, otrais Maveriks Vinjaless. Pēc 13.posmiem Salomam ir 246, Vinjalesam 227 un Rinsam 225 punkti.

Aragona parādīs, cik efektīva ir Lorenco uzsāktā pakaļdzīšanās MotoGP čempionāta līderim Markesam

VSB komentētājs Tāls Meļķis: “Aragona parādīs, cik efektīva ir Lorenco uzsāktā pakaļdzīšanās MotoGP čempionāta līderim Markesam. Šeit svarīgu lomu var nospēlēt nosacītie komandu otrie nummuri – Pedrosa un Rosi, kā arī kāds no tuvākajiem sekotājiem – Kračlovs, Bradls vai Bautista. Ducati rūpnīcas komandas reālākais mērķis – cīņa ar satelītu un CRT komandām.

Moto2 čempionāts ir Redinga un Espargaro cīņas teritorija, kurā negaidot ir iebraukuši Nakagami un Rabats. Savukārt Moto 3 dominē spāņi un KTM.”

MotoGP Aragonas GP kanālā „Viasat Sport Baltic” komentēs Tāls Meļķis un Aldis Putniņš.

MotoGP Aragonas GP kanālā „Viasat Sport Baltic”:

  • Svētdien, 29.septembrī 11:55 MotoGP Aragonas GP. Moto3.
  • Svētdien, 29.septembrī 24:00 MotoGP Aragonas GP. Moto2.
  • Pirmdien, 30.septembrī 01:10 MotoGP Aragonas GP. MotoGP.

MotoGP video: Pirms Aragonas