Portālā “redbull.com” publicēta neliela intervija ar Taki Inoue – cilvēku, kurš pats sevi pasludinājis par visu laiku sliktāko F1 pilotu.

Inoue savā F1 karjerā aizvadījis 18 sacīkstes, 1994. gadā piedaloties vienā posmā “Simtek” komandas sastāvā, bet 1995. gadā par 4,5 miljoniem ASV dolāru nopērkot iespēju piedalīties visos posmos kopā ar “Footwork” vienību.

[column size=”3-5″] [quote]Kā es varēju zināt, kas ir pitstops, ja iepriekš nebiju braucis Formulā 1?[/quote][/column]

Japānis neguva nevienu punktus un daudzi viņu jau iepriekš saukuši par vienu no sliktākajiem pilotiem, kāds redzēts Formulā 1. Tomēr savu vārdu F1 līdzjutēju atmiņās iespējams iekalt arī citādi. Inoue to izdarīja ar diviem briesmīgiem incidentiem 1995. gadā. Monako treniņbraucienos viņa mašīnā, kas tobrīd tika vilkta tauvā, ietriecās drošības auto. Rezultātā formula tika apmesta otrādi, taču Inoue, lai gan tobrīd nebija piesprādzējies, guva tikai smadzeņu satricinājumu. Ungārijā Inoue izstājās ar beigtu motoru, izkāpa no mašīnas un viņu notrieca mediķu auto. Šis sportists kā magnēts pievilka nelaimes.

Tagad Inoue dzīvo Monako un savā “Twitter” dienasgrāmatā (@takiinoue) raksta savādus komentārus par notikumiem Formulā 1, kas jau paspējuši iekarot popularitāti.

Ja jau Tu biji tik slikts, kā iekļuvi Formulā 1?

“Tas ir labs jautājums. Domāju, ka pats svarīgākais ir F1 čempionātā nokļūt īstajā brīdī. Man vienkārši pietrūka šīs veiksmes. Piemēram, Deimons Hils, kad 1992. gadā brauca “Brabham” komandā, reti spēja kvalificēties, bet pēc tam, kad viņš startēja “Williams” sastāvā, kļuva par pasaules čempionu. Tāda ir Formula 1.”

Kā izvērtās Tava pirmā sacīkste?

“Tā bija pilnīga katastrofa. Nevaru pat atcerēties visu to, kas notika.”

Vai tā ir taisnība, ka Tu nezināji, kas ir pitstops?

“Pilnīga taisnība. Tolaik F1 bija vienīgais čempionāts, kur tika veikti pitstopi. Kā gan es to varēju zināt pirms tur nokļuvu?”

Kas ir Tavas patīkamākās atmiņas saistībā ar Formulu 1?

“Nespēja laikus veikt maksājumus komandai. Tomēr, tajā pašā laikā, tās ir nejaukas atmiņas.”

Un, kas ir vismazāk patīkamās atmiņas?

“Tās pašas.”

Taki Inoue notriec mediķu auto:

Inoue savos “augstumos”:

Inoue karjeru Formulā 1 noslēdza ar…:

1 KOMENTĀRS