Brazīliešu pilots Felipe Masa uz 2014. gada F1 sezonu pievienosies “Williams” komandai, nomainot tās sastāvā Pastoru Maldonado, vēsta šodien izplatītais oficiālais paziņojums.

Līgums ar Felipi Masu, kurš šīs sezonas izskaņā pametīs savu ilggadējo komandu “Ferrari”, kontraktu ar “Williams” noslēdzis uz vairākiem gadiem, lai gan publiski netiek atklātas sīkākas detaļas.

“Kad biju mazs puika, sapņoju, ka reiz braukšu “Ferrari”, “Williams” vai “McLaren” komandā,” saka 32 gadus vecais Masa. “Esmu sajūsmā, ka pēc daudziem “Ferrari” pavadītiem gadiem varu pievienoties vēl vienai leģendārai komandai.”

“Ferrari” komandā Masa startēja kopš 2006. gada un tās sastāvā izcīnījis visas savas 11 uzvaras. Savukārt 2008. gadā tikai 1 punkta Masam pietrūka, lai kļūtu par F1 čempionu.

Iepriekš “Williams” sastāvā ir braukuši arī tādi pazīstami brazīlieši kā Airtons Senna, Nelsons Pikē, Rubenss Barikello un Bruno Senna.

“Williams” komanda arī apstiprinājusi, ka otrs tās pilots nākošajā sezonā joprojām būs soms Valterī Botass, kurš šogad aizvada savu pirmo F1 čempionātu.

1 KOMENTĀRS

  1. godīgi sakot, neesmu pārliecināts, ka Massa ir īpaši ātrāks par Maldonado. stabilāks – iespējams. Ferrari pieredze nāks komandai par labu, bet to, pat efektīvāk, nesīs arī Smedlijs, ja baumas izrādīsies pareizas.

    toties pēc zināma pārtraukuma Williams atkal brauks “zināms lielums”, tai skaitā zināms sponsoriem, un tas ir labi. kā runā, arī PDVSA no Maldonado līguma īpaši lēti tikt vaļā nemaz nevar – pat, ja to izbeidz no Williams puses. nu ko, lai veicas visiem iesaistītajiem.

    interesanti, kur ies Maldonado? galvenās opcijas laikam ir Lotus un Sauber.