WRC čempions Sebastjans Ožjē no “Volkswagen” komandas pēc aizvadītās pirmās dienas sezonas noslēdzošajā posmā Lielbritānijā kļuvis par sacensību līderi.

Lielbritānijas rallija pirmajā dienā sportisti veica trīs ātrumposmus. Ožjē uzvarēja pirmajos divos, jau tobrīd nostiprinoties sacīkšu vadībā, bet trešajā ātrākais bija “M-Sport” vienības līderis Tjerī Noivils, kurš līdz ar to no trešās pozīcijas pacēlies uz otro. Starp viņu un Ožjē pirms otrās rallija dienas ir 3,2 sekundes.

Otro vietu pirmajos divos ātrumposmos ieņēma Ožjē komandas biedrs Jari-Mati Latvala, taču soms, kurš šajā rallijā cer kopvērtējumā uzveikt otrajā pozīcijā esošo Noivilu, pagaidām ieņem trešo vietu. Tiesa, viņš no līdera šobrīd atpaliek tikai 5,2 sekundes un piektdien turpinās cīņu par uzvaru.

Kādu gabaliņu tālāk, ceturtajā pozīcijā atrodas Miko Hirvonens no “Citroen” komandas, kas, atšķirībā no konkurentiem, pirms šī posma neveica testu braucienus. Aiz Hirvonena seko “M-Sport” pilots Madss Ostbergs un Andreass Mikelsens, kura “Volkswagen” automobili Velsā rotā daudzu līdzjutēju fotogrāfijas, savukārt septītais ir Roberts Kubica. Šīs sezonas WRC2 čempionam šī pasaules čempionātā ir debija pie WRC auto stūres – viņu savā paspārnē pieņēmusi “Citroen” rūpnīcas komanda.

Pirmajā desmitniekā šobrīd atrodas arī Jevgēņijs Novikovs, Elfains Evanss, kurš ir līderis WRC2 klases ieskaitē, kā arī Martins Prokops. Tikmēr “Citroen” pārstāvis Danijs Sordo šajā rallijā izmanto jau devīto mašīnu sezonā, kas ir noteikumu pārkāpums, līdz ar to vēl pirms starta sportists saņēma 5 minūšu sodu. Pirmo trīs ātrumposmu laikā spānis ir zaudējis vēl 40 sekundes un pagaidām atrodas tikai 45. vietā.

Lielbritānijas rallija kopvērtējums pēc 3. ātrumposma

Vieta Pilots Valsts Auto Laiks
1. Sebastien Ogier FRA Volkswagen Polo R WRC 14:28.3
2. Thierry Neuville BEL Ford Fiesta RS WRC +3.2
3. Jari-Matti Latvala FIN Volkswagen Polo R WRC +5.2
4. Mikko Hirvonen FIN Citroen DS3 WRC +16.2
5. Mads Ostberg NOR Ford Fiesta RS WRC +24.7
6. Andreas Mikkelsen NOR Volkswagen Polo R WRC +27.8
7. Robert Kubica POL Citroen DS3 WRC +35.4
8. Evgeny Novikov RUS Ford Fiesta RS WRC +37.5
9. Elfyn Evans GBR Ford Fiesta R5 +1:06.9
10. Martin Prokop CZE Ford Fiesta RS WRC +1:07.6