Lietuvai ir savs pasaules čempions kartingā – nedēļas nogalē ASV norisinājās ikgadējās “Rotax Max Grand Finals” sacensības un prestižākajā klasē DD2 par uzvarētāju finālsacīkstē kļuva Simas Juodviršis.

Sportists startēja no pirmās rindas un, lai gan pats sākums nepadevās tik labs, drīz Juodviršis jau atradās sacensību vadībā. Turpinājumā viņš brauca pārliecinoši, kamēr konkurenti savā starpā cīnījās par otro vietu. Finišā lietuvietis par 2,8 sekundēm apsteidza amerikāni Džoju Vimsetu un turpat aizmugurē finišēja spānis Oriols Dalmau Kabalers.

Jāpiemin, ka no pirmās rindas startēja divi Lietuvas pārstāvji, arī labāk zināmais Kazimirs Vasiļausks, kurš pirms kāda laika brauca Formulā 2. Šis sportists DD2 finālbraucienā izstājās.

Ņūorleānā startēja arī Latvijas pārstāvis Mārtiņš Steinerts, kurš DD2 klasē finālā ieguva 19. vietu. Šajā sacīkstē sportists bija spiets braukt ar vienu nolietotu riepu, taču no 27. starta vietas izdevās tikt līdz pirmajam divdesmitniekam. Tāpat jāpiemin, ka pirms tam vienā no braucieniem Steinerts bija piedzīvojis avāriju, kā rezultātā tika salocīts kartinga rāmis.