Holivudas zvaigzne Leonardo di Kaprio ir iesaistījies Formula E projektā un kopā ar “Venturi Automobiles” veidos desmito čempionāta komandu.

Di Kaprio ir “Venturi Grand Prix Formula E Team” viens no dibinātājiem un līdzīpašniekiem.

“Mūsu planētas nākotne ir atkarīga no mūsu spējas ieviest niecīga degvielas patēriņa automobiļus,” skaidroja aktieris.

Tostarp “Venturi Automobiles” ir kompānija, kas ir viens no līderiem elektro mobiļu ražošanā. Turklāt kompānijai pieder sauszemes ātruma rekords starp elektromobiļiem – 2010.gadā “Buckeye Bullet 2.5” uzrādīja ātrumu 517.942 km/h.

Komandas plānos ietilpst kļūt par pilnvērtīgu konstruktoru no otrās sezonas un būvēt pašiem savu Formula E modeli.

Jau rakstījām par Formula E čempionāta gaidāmo startu nākama gada septembrī. Šobrīd visas desmit komandu vietas čempionāta ir aizņemtas un drīzumā būs gaidāmi arī pirmie pilotu apstiprināšanas paziņojumi.

1 KOMENTĀRS

  1. Stulbākais ir tas, ka šai E formulas epopejai ir atbalsts gan politiskā, gan tehnoloģiskā, gan filozofiskā pasaules glābšanas līmenī. Rezultātā ir arī piķis, lai ne tikai visu šo sviestu bīdītu uz priekšu, bet arī sekmīgi piesaistītu visādus di Kaprio paskata stārus. Un, protams, pasaulē atradīsies arī vesels bariņš tirliņu – skatītāju, kuriem šis produkts tiks iebarots uz urrā – galvenais tikai pareizi pasniegt un izreklamēt.
    Atvainojos par skarbo tekstu, taču šis projekts ir atklāta ņirgāšanās par autosportu. Es vēl varu pieņemt, ka daži veči zinātniskā izaicinājuma vārdā ar elektrisko mašīnu mēģina kaut ko pierādīt Dakārā vai Paikspīkā, bet 20 šādu knapi dīcošu agregātu riņķošana pa trasi ir absurds. Skaņa un smarža droši vien būs kā tajos čehu lunaparku autodromos… 😀