“Porsche” ir paziņojusi sava jaunā LMP1 prototipa modeļa nosaukumu un arī nosaukusi pēdējos divus pilotus savā sastāvā.

Jaunais LMP1 modelis sauksies 919 un turpinās modeļa 917, kas panākumus guva septiņdesmitajos gados, veiksmīgo sēriju. Turklāt tas vistiešākā veidā sasaucas ar kompānijas modeļa 918 Spyder versiju, kas no nākamā gada nonāks tirdzniecībā.

“Mūsu modeļa nosaukums 919 seko veiksmīgā modeļa 917, kurš ir uzvarējis Lemānā, pēdās un apliecina kompānijas apņemšanos strādāt hibrīda dzinēju jomā,” paiziņoja kompānijas attīstības boss Volfgangs Hatcs.

Kompānija gan pagaidām nav publiskojusi 919 tehniskās detaļas un benzīna turbodzinēja parametrus, taču tiek lēsts, ka tam būs V4 specifikācija.

Tāpat “Porsche” kompānija nosauca arī pēdējos divus pilotus savā sastāvā un nekādi pārsteigumi nesekoja. Kā jau tika prognozēts iepriekš, atlikušās divas pozīcijas sastāvā ieņēma Brendons Hartlijs un Maks Lībs.

Brendons HartlijsJaunzēlandietis Brendons Hartlijs pēc panākumiem F3 un Formula Renault čempionātos, kļuva par “Red Bull” testu pilotu, tomēr pie reālas darbības trasē tika ļoti reti. Līdz ar to paralēli viņš sāka karjeru sportscar jomā un nu jau ieguvis vērtīgu pieredzi arī Lemānas sacīkstēs. Šobrīd Hartlijs tiek uzskatīts par vienu no spožākajiem jaunajiem talantiem Lemānas tipa sacīkstēs.

Marks Lībs jau 20 gadus vecumā 2000.gadā nokļuva “Porsche” redzeslokā, kad uzvarēja “Porsche Junior” sacensībās. Turpmākajos gados viņam ir izdevies izcīnīt piecas uzvaras 24 stundu sacīkstēs (četras reizes Nirburgringā un vienu Spā) dažādās GT klasēs.

Atgādinām, ka jau iepriekš “Porsche” sastāvā bija apstiprināti arī Timo Bernhards un Romēns Dimā, kuriem abiem kopā ir septiņas uzvaras 24 stundu sacīkstēs Nirburgringā, Spa un Deitonā, kā arī uzvara Lemānas 24 stundu sacīkstē ar “Audi”. Tāpat šī gada jūlijā sastāvā tika pastiprināts bijušais F1 testu pilots “Sauber” vienībā šveicietis Nīls Janni, bet pēc tam arī F1 veterāns Marks Vēbers, kurš iepriekšējā nedēļā veica pirmos testus ar “Porsche” LMP1 prototipu Algarves trasē.

1 KOMENTĀRS